Albanezen en vrouw naar cel na vondst van 62 kilo cannabis

Print

drugspand in Bree. Video: Het Belang van Limburg

Maaseik / Bree -

De onderzoeksrechter liet donderdag twee Albanezen en een vrouw aanhouden en overbrengen naar de cel voor hun betrokkenheid in een drugsdossier van de zone Carma. Hun speurders troffen eerder deze week bij huiszoekingen in Bree en Maaseik een oogst van maar liefst 62 kilo cannabis, 1.000 wietplanten en 30.000 euro aan cash geld aan.

De recherche van de politiezone Carma voerde afgelopen dinsdag in het kader van een lopend onderzoek naar drugshandel een huiszoeking uit op de Kanaallaan in Bree. Ze vielen het huis rond 16.30 uur binnen en troffen er twee Albanezen aan. De oudere en jongere man probeerden nog te vluchten, maar de agenten konden hen meteen inrekenen. Bij die arrestatie liep een van hen nog een hoofdwonde op. Ze werden beiden geboeid en bebloed afgevoerd.

In het huurhuis troffen de speurders een actieve cannabisplantage aan en maar liefst voor 62 kilo aan geoogste hennep, klaar om te verkopen. De oogst werd in beslag genomen en de civiele bescherming kwam in de loop van de avond nog ter plaatse om de planten op te ruimen. Om de installatie van stroom te voorzien werd de elektriciteit illegaal afgetakt. Het gerechtelijk labo kwam met de begeleiding van een speurhond ter plaatse om naar sporen te zoeken in de woning en de twee wagens van de mannen. Beide voertuigen werden vervolgens gerechtelijk getakeld.

Na de vondst in Bree voerde Carma nog een huiszoeking uit in de Dornernieuwstraat in Dorne (Maaseik). Hier arresteerden ze een vrouw en troffen ze naast allerlei materialen voor het dealen van cannabis ook nog 30.000 euro cash geld aan. Opnieuw lieten ze een voertuig dat aan het huis stond gerechtelijk takelen.

Na de aanhouding van de drie verdachten wordt het onderzoek door de lokale politie voortgezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio