Paul Severs staat voor operatie na hartstilstand: optredens geannuleerd tot 12 mei

Print
Paul Severs staat voor operatie na hartstilstand: optredens geannuleerd tot 12 mei

Foto: ISOPIX

De toestand van Paul Severs is weer stabieler. Er wacht de Vlaamse zanger een operatie om verder hartfalen te voorkomen, maar die ingreep kan pas gebeuren zodra zijn hoofdwonden onder controle zijn. “Ondanks dit voorzichtig positieve nieuws moeten we nog steeds melden dat zijn toestand kritiek blijft”, aldus zoon Christophe.

Gemiddeld om de twee dagen geeft Christophe Severs een update over de toestand van zijn vader Paul, die anderhalve week geleden een hartstilstand kreeg tijdens het fietsen en sindsdien in het kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

“Zijn situatie is weer wat stabieler”, aldus Christophe. “Hij wordt wel nog steeds geholpen met ademhalen en ook geregeld in slaap gebracht om ongemakkelijk ademen te verhinderen. De laatste dagen slaapt hij dus voornamelijk en is communicatie met hem logischerwijze onmogelijk. Ondanks dit voorzichtig positieve nieuws moeten we wel nog steeds melden dat zijn toestand kritiek blijft.”

Zodra zijn hoofdwonden onder controle zijn, wacht Severs een operatie aan het hart om verder hartfalen te voorkomen. “Ten vroegste volgende week hebben wij de resultaten van de al dan niet gunstige omstandigheden en dan pas wordt er beslist of een operatie mogelijk is. Bezoek is nog steeds niet mogelijk.”

Meer optredens geannuleerd

Daarna richt Severs het woord tot de organisatoren. “Wij hebben beslist de annulatieperiode met een maand te verlengen. Tot op heden stond die t.e.m. 12 april 2019. Bij deze dus verlengd tot en met 12 mei 2019. De kans is natuurlijk groot dat deze termijn nog zal verlengd worden, maar het is nog te vroeg om dat nu al te kunnen inschatten.”

“Nog steeds bedanken wij alle fans, collega-zangers (en zangeressen), pers/media, familie en vrienden voor al hun steunbetuigingen. Wij blijven allen hopen op een goede afloop.”