© Photo News

Protesten gele hesjes zaterdag verboden in deel van Nice

Komende zaterdag zullen de protesten van de gele hesjes verboden zijn in een “gedefinieerde perimeter” in Nice, heeft burgemeester Christian Estrosi woensdag aangekondigd. Zondag brengt de Chinese president Xi Jinping een officieel bezoek aan de stad.

Dinsdagavond kondigde de burgemeester aan premier Edouard Philippe en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner om het verbod gevraagd te hebben, verwijzend naar de “chaos in Parijs” van de zaterdag daarvoor.

Woensdag zei hij op Twitter dat de prefectuur van de Alpes-Maritimes hem heeft laten weten dat de Franse regering zijn verzoek zal inwilligen. “Ik zal nooit aanvaarden dat Nice ten prooi valt aan onruststokers”, tweette de burgemeester.

De protesten van de gele hesjes in Nice sinds november kenden een wisselende opkomst, maar verliepen vreedzaam. Maandag kondigde premier Philippe aan dat de protesten “wanneer nodig” verboden zouden worden, in de zwaarst getroffen gebieden, wanneer de regering verneemt dat extremisten aanwezig zijn die van plan zijn geweld te gebruiken.

Meer over Gele hesjes