Diestse vrouw (49) sinds donderdag spoorloos

Politie en parket op zoek naar getuigen

Diestse vrouw (49) sinds donderdag spoorloos

Maria Laenen is sinds donderdag spoorloos. Foto: HBvL

Diest -

Politie en parket zijn op zoek naar getuigen die meer weten over de verdwijning van Maria Laenen (49) uit Diest, die sinds donderdag 14 maart spoorloos is. De vrouw vertrok die avond met haar fiets bij haar neefje en petekind Robby Laenen in de Keizerinnenstraat, maar sindsdien ontbreekt elk teken van leven.

“Maria heeft mij donderdag gebeld met de vraag of ze even langs mocht komen”, vertelt Robby. “Ze heeft hier tot ongeveer half tien gezeten. Daarna is ze vertrokken. Het viel mij wel op dat ze niet veel zei en vooral met haar gsm zat te spelen.” Sinds haar vertrek in de Keizerinnenstraat ontbreekt elk spoor van de vrouw. “Zondag heeft de politie haar appartement doorzocht. Maria was niet thuis, maar ze vonden er wel haar gsm en handtas.” De vrouw zou de laatste tijd niet goed in haar vel hebben gezeten.

Getuigen gezocht

Politie en parket zoeken getuigen die meer weten over de verdwijning. Maria is 1m52 lang en struis gebouwd. Ze heeft kort geknipt grijs haar, blauwe ogen en draagt een bril. Welke kleren ze op de avond van haar verdwijning droeg, is niet bekend. Maria rijdt met een grijze damesfiets van het merk ALU citystar met een zwart mandje aan het stuur. Wie meer informatie heeft, mag contact opnemen met de politie op 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu

Nieuwe Video's