© Foto Kurt

Pretpark Walibi ziet er binnenkort een stuk anders uit

Walibi in Waver, dat op 6 april zijn deuren weer opent na de winterstop, heeft 17 miljoen euro geïnvesteerd in twee vernieuwde zones: Karma World en Fun World. Het pretpark zal er dus flink anders uitzien.

flb

De eerste is gebouwd rond een Indische thematiek en krijgt de nieuwe attractie Popcorn Revenge, een “family popcorn shooter”. Met behulp van een high-tech laserpistool kunnen bezoekers vervelende wezens wegschieten en de rust in de filmzaal terugbrengen. Voorts werden in Karma World heel wat decoratie-elementen toegevoegd die de bezoekers “rechtstreeks in een Bollywoodiaanse filmproductie zullen katapulteren”.

In de tweede vernieuwde zone Fun World kan de bezoeker zich - met wat verbeelding - de toekomstige kleurrijke wereld, geïnspireerd door de vindingrijke fantasie van kinderen, inbeelden. Ook hier zullen de wandelpaden volledig heraangelegd worden, “zodat de zone meer in de parkervaring wordt opgenomen”. Het oude picknickplekje zal plaats maken voor de nieuwe Kiddie Coaster Fun Pilot.

Officieel open in mei

Voor de twee nieuwe worlds werd 12 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast ging 5 miljoen euro naar andere infrastructuurwerken in Walibi deze winter. De twee vernieuwde zones zullen opengaan op 6 april, maar nog niet alles zal dan al operationeel zijn. De Fun Pilot zal worden geopend in de loop van de lente, en het geheel van nieuwe installaties zal officieel ingewijd worden in mei.

Walibi ontving vorig jaar ongeveer 1,4 miljoen bezoekers en hoopt dit jaar op een groei van dat bezoekersaantal met 3 tot 5 procent.

Meer over Walibi

Niet te missen