De Eendracht Kozen huldigt duivenkampioenen

Print
Nieuwerkerken - De Eendracht Kozen vierde haar kampioenen seizoen 2018 in ... Nieuwerkerken. "We hebben een opperbeste verstandhouding met het gemeentebestuur van Nieuwerkerken en deze zaal is ideaal om onze leden een fantastische avond te bezorgen", zegt duivel-doet-al Alain Jooken. Dat de duivenliefhbberij hoog aangeschreven staat in Nieuwerkerken bewijst de aanwezigheid van burgemeester en sportschepen.

Het zaaltje aan de kerk was the place to be voor liefhebbers van Kozen en omstreken. De maatschappij nodigde bovendien alle provinciale laureaten uit en kregen een mooi aandenken. "Omdat achter iedere duivenman een sterke vrouw of partner staat, kregen de alle dames - jong en oud - een doosje pralines. Als goedmakertje voor het vele wachten", knipogen de bestuursleden.
Burgemeester Dries Deferm, gefklankeerd door schepen Miet Bessemans hadden zich goed voorbereid en wisten te vertellen dat de duivenclub de wind in de zeilen heeft, onder andere dankzij de vele vrijwilligers die deze hobby mogelijk maken.
Na hun warme woorden en gelukwensen aan de vele kampioenen, werden de burgemeester en schepen letterlijk ondergedompeld in het duivenliefhebbersbestaan. "Ik ga het beestje toch geen pijn doen", vroeg Miet Bessemans zich af terwijl ze een ware luchtatleet zacht vasthield.

Tussen de viering door, werden er een deel duiven per opbod opgeroepen en verkocht om de clubkas te spijzen. Een speciaal presentje kreeg Dany Geerinck, de voorzitter van het Gewest Midden: een heuse houten hamer. "Dan moet hij minder hard roepen om de andere voorzitters stil te krijgen", bulderen de bestuursleden van De Eendracht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio