COLUMN: Inspiratie

Print
Maasmechelen - Lucien Hamers schrijft een column over het dagelijkse leven in Maasmechelen.

Inspiratie

° Leo, jong, deze week heb ik echt geen inspiratie. Er zijn zo van die tijden dat een mens niets de moeite waard vindt om over te schrijven.
- Oei, man, in uw plaats zou ik dan toch een doktersbriefje aan het Belang bezorgen om achteraf geen problemen te krijgen. Hoe zit dat daar eigenlijk met uw gewaarborgd loon?
° Ach dat valt mee, ik zou echt geen boterham minder moeten eten als ik al eens een week zou passen. Heb jij geen tips voor mij? Want ik wil doorgaan tot aan het gaatje. Tja, ik zou elke week wel over onze wietplantages en drugsdealers kunnen schrijven, maar dat weten de lezers ook zo wel. De laatste tijd mag dat blijkbaar weer in de krant komen.
- Misschien kun je nog eens wat schrijven over Patro, dat is daar nu toch een en al euforie. Die hebben plots de wind in de zeilen.
° Dat is waar, sinds ze een rijke voorzitter hebben, moeten ze van geen enkele tegenstander nog schrik hebben. Maar ik zou niet weten hoe ik die gunstige kentering zou moeten uitleggen, noch minder hoe ze dat gefikst hebben. Tussen haakjes: hoe zou het nu eigenlijk gegaan zijn met die schuldenberg van Woo? Heeft de nieuwe voorzitter dat ook al betaald aan de gemeente? Dat interesseert me nogal als belastingbetaler, ik wil er liever niet zelf voor opdraaien. Voor de verkiezingen van 26 mei zullen ze ons dat wel laten weten, zeker?
- Schrijf anders eens iets over Matteo Simoni, die campagnevoerder is om de Eisdense tuinwijk vol hagen te zetten.
° Komaan zeg, als ze nu nog de echte Rocco Granata voor hun kar hadden gespannen, dan hadden we nog wat kunnen genieten van zijn cité-Duits. Dat taaltje van Matteo trekt er echt niet op. Hij praat eerder alsof hij teveel Hasseltse jenever op heeft.
- Maar zondag is de grote carnavalsstoet van de Zavelzekskes, schrijf daar wat over.
° Ja, Leo, dat weet toch ook iedereen al. En ook dat zaterdag de kinderstoet weer uittrekt. Dat zal weer een concurrentiestrijd zijn tussen de verschillende scholen. Er is toch geen klimaatmars zaterdag, hé?. Anders kunnen we die kinderstoet vergeten. Hopelijk waait het ook niet te hard zondag. De lengte van de veren op sommige gekroonde hoofden lijkt me immers omgekeerd evenredig met hun stevigheid en ook met hun gevoel voor humor. Hoge veren vangen veel wind.
- Ik dacht dat je geen inspiratie had deze week. Goed weekend.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio