Dronken bestuurder zonder rijbewijs wisselt net voor alcoholcontrole… met dronken partner

Print
Dronken bestuurder zonder rijbewijs wisselt net voor alcoholcontrole… met dronken partner

Foto: BELGA

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde zondag alcoholcontroles en controles op drugs uit in het verkeer. Daarbij viel één koppel op, die de politie net voor de controle probeerde te misleiden.

Een koppel probeerde net voor de controle op de Liersesteenweg te verwisselen van plaats. Op de parking van de Fun stapte de mannelijke chauffeur snel uit en nam zijn vrouwelijke passagier zijn plaats in achter het stuur.

De vrouw legde een positieve ademtest af, en had 2 gram pro mille alcohol in haar bloed. De politie had echter gezien dat het koppel van plaats had gewisseld en liet ook de man blazen. Ook hij blies positief, met maar liefst 3,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed.

Toen de politie zijn rijbewijs wilde intrekken, bleek dat hij totaal geen rijbewijs had. Het koppel kan zich aan een zware straf verwachten en moet voorkomen voor de politierechtbank. De vrouw moest haar rijbewijs alvast inleveren voor 15 dagen.

In totaal werden 760 ademtests afgenomen. Zeven bestuurders testten positief wegens strafbare alcoholopname in het verkeer. Een bestuurder legde een negatieve speekseltest af in het kader van drugs in het verkeer.