Sven Pichal op bezoek bij Neos Ham

Print
Sven Pichal op bezoek bij Neos Ham

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - Neos Ham organiseerde vorige week een gespreksnamiddag met Sven Pichal. De voordracht vond plaats in zaal Sint-Jan in Genebos en ging over consumeren en ons consumptiegedrag.

Hoe machtig ben je als consument? Waarom laten we ons toch in de luren leggen ondanks het feit dat er klanten- en consumentendiensten zijn? Sven Pichal was de voorbije jaren bevoorrechte getuige van dit onderwerp. Hij kreeg inzicht in de belangrijkste wetgeving, debatteerde mee in alle geledingen binnen bedrijven over hoe zij tegenover klanten staan en sprak met de klanten over hoe zij zich vaak bekocht voelen. Hij volgde onder meer hoe varkens van in de stal tot op ons bord komen, trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was getuige van de ontwikkelingen in het groener worden van onze economie. Kortom, stof genoeg voor een leerrijke namiddag met meer dan 50 aanwezigen.

Neos Ham wordt een voorbeeldafdeling genoemd door het grote aanbod aan activiteiten voor hun leden. Van bij de start werd geopteerd voor een vereniging die zich niet alleen concentreerde op de klassieke activiteiten van een seniorenvereniging: fietsen, wandelen, kaarten. De oprichters hadden een veel breder gamma in gedachten zoals culturele uitstappen, bedrijfsbezoeken, daguitstappen, meerdaagse reizen, het bijwonen van concerten (van klassiek tot rock), van balletvoorstellingen, ...

Het hoofddoel van Neos Ham is en blijft: aangename en leerrijke momenten bezorgen aan al de leden in een warme familie waarin iedereen zich thuis voelt. "U hoeft mij niet te geloven," vertelt voorzitter George Michiels, "maar vraag het onze leden. Indien u wil proeven van de sfeer kan u deelnemen aan maximum twee activiteiten tegen dezelfde voorwaarden als onze leden, met uitzondering van de activiteiten waarvoor er een tussenkomst uit de clubkassa wordt verleend."

Volgende uitstappen staan alvast op de agenda van deze lente:
9/5 Daguistap naar Asperge bedrijf
20/5 Bezoek Q-Engery Farming in Merksplas
27/5 Bezoek Firma Wijckmans Kwaadmechelen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio