Vierde Bal Masqué van Stadsraad loopt plezant uit de hand

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt - Het gemaskerd bal van de Stadsraad in de Biekaar in Kuringen is in een knettergekke en plezante sfeer geëindigd. De mooiste smoelen en sjiekste outfits werden beloond en het podium werd achtereenvolgens bevolkt door lokale én buitenlandse carnavalartiesten.

De Stadsraad riep zichzelf vier jaar geleden tot leven “Om Hasselt carnaval een boost te geven, maar vooral om plezier te maken en te geven”, aldus voorzitter Thierry Germeys. Ze bestaan uit de carnavalprinsen, de siren en al hun partners. Het is dus ook de vierde keer dat de 17 leden hun Bal Masqué organiseerden. Ruim 300 carnavalisten uit binnen- en buitenland maakten hun entrée in Kuringen. Wie nog niet gemaskerd was mocht een beroep doen op een professionele schminkster.

Ook burgemeester Steven Vandeput en enkele schepenen kwamen de sfeer opsnuiven en de burgervader kreeg prompt een echte ‘Stadsraad-barret’ opgezet. Waar de drank goedkoop is wordt veel gedronken, beweert men en dat was duidelijk het geval tijdens het Bal Masqué. De optredens van Frans Theunisz, Stiepke Jos, Festeyn en Don Kiesjot maakten de tongen los, zetten de kelen open en zorgden voor nog meer dorst. DJ Andy draaide ondertussen de boel lekker aan elkaar.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio