Elise Mertens wint samen met Sabalenka dubbelspel van toptoernooi Indian Wells

Print
Elise Mertens wint samen met Sabalenka dubbelspel van toptoernooi Indian Wells

Foto: AFP

Brussel -

Elise Mertens heeft zaterdagnacht één van de grootste zeges uit haar carrière geboekt. De Limburgse tennisster won samen met haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka de dubbelspelfinale van Indian Wells, ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd. In de finale maakten Mertens en Sabalenka gehakt van het Tsjechisch duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, het eerste reekshoofd in Indian Wells. Het werd 6-3 en 6-2 na 1 uur en 2 minuten.

Siniakova en Krejcikova zijn de nummers een en twee van de wereld in het dubbelspel en vormden op het hardcourt in Californië het eerste reekshoofd. Mertens en Sabalenka staan 11e en 65e op de WTA-dubbelranking. In het enkelspel zijn ze zestiende en negende op de wereldranglijst.

Voor de 23-jarige Mertens is het al haar achtste dubbeltitel in het WTA-circuit na Auckland (met An-Sophie Mestach) en Limoges (met Mandy Minella ) in 2016, Guangzhou in 2017 (met Demi Schuurs), Hobart, Rosmalen en Wuhan met Demi Schuurs en Lugano met Kirsten Flipkens vorig jaar.

Het was nog maar de tweede keer dat Mertens dubbelde met Sabalenka. Als niet-reekshoofd versloegen ze afgelopen week reekshoofd vijf, twee en één op weg naar de titel. Op de WTA-dubbelranking stijgt Mertens naar de tiende plaats, haar hoogste positie tot nog toe. Sabalenka maakt een sprong van 31 plaatsen naar de 34e stek. .