Ouders vertellen over hun beroep in basisschool Piramide

Print

Foto: Evelyne Brouns

Leopoldsburg - Afgelopen weken werkten de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Piramide rond arbeid, talenten en beroepen. Om de leerlingen een duidelijk beeld te bieden van verschillende beroepssectoren, werden ouders uitgenodigd om in de klas te komen vertellen over hun beroep.

Allereerst kregen de leerlingen bezoek van Tom, de papa van Alicia. Hij is werfleider bij Hegrola en vertelde over een warmtenet van de vierde generatie aan de hand van filmpjes en een PowerPoint. De leerlingen waren erg onder de indruk van dit technisch beroep. Vervolgens was het de beurt aan Tarik, de papa van Cihan. Als kapper van het kapsalon Star in Heusden wist hij de leerlingen te boeien met verschillende kniptechnieken en de uitleg over het dagverloop in een kapsalon. Ook zijn zoon Halil vertelde over zijn ervaring als leerjongen. Als verrassing kreeg iedereen nog een pot gel cadeau!

Afgelopen vrijdag werd de klas van de zesdejaars wel zeer goed beveiligd. In de voormiddag kregen ze namelijk bezoek van Gerard, de papa van Ruben. Hij werkt bij de recherche en toonde de leerlingen alle kneepjes van het vak. Zo werden er op een ouderwetse manier vingerafdrukken genomen met inkt, leerden de leerlingen het NAVO-spellingsalfabet en stonden ze zelfs rechtstreeks in contact met het politiekantoor. Gerard bracht ook veel materiaal mee naar de klas: een politielint, een vest, handboeien, een band voor rond de arm, een matrak en een échte walkietalkie. Als afsluiter mochten de leerlingen deze materialen van dichtbij komen bekijken en kregen ze ook de kans om een politievest aan te doen en zelfs de handboeien vasthouden.

In de namiddag bracht Dennis, papa van Kyara, wel een heel erg grote rugzak mee naar de klas. Net alsof hij op manoeuvres ging vertrekken met het leger. Helemaal in uniform toonde hij de inhoud van de rugzak aan de leerlingen. Zo opende hij het voedselpakket, vertelde hij over het opzetten van de tent en leerde hij hen wat bij over EHBO in het leger. De leerlingen werden ook omgedoopt tot echte soldaten! Sommigen werden gecamoufleerd , andere mochten eens voelen hoe zwaar zo’n rugzak weegt. Een hele belevenis voor onze zesdejaars.

Alle leerlingen hebben genoten van deze klasbezoeken. De school wil dan ook graag alle betrokken ouders bedanken voor hun inzet en motivatie. Ouderbetrokkenheid ten top op basisschool Piramide!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio