Zwaan mogelijk gewelddadig om het leven gebracht aan Halve Maan in Diest

Print
Zwaan mogelijk gewelddadig om het leven gebracht aan Halve Maan in Diest

Foto: Provinciedomein Halve Maan

Diest -

Aan het provinciedomein Halve Maan werd er vrijdag een wrede ontdekking gedaan. Een zwaan, die op en rond het domein vertoefde is dood teruggevonden. Volgens medewerkers is het dier zo goed als zeker met geweld om het leven gebracht.

Rond 14.40 uur verscheen er een triest bericht op de facebookpagina van de Halve Maan. Medewerkers hadden het kadaver van een zwaan ontdekt langs één van de visvijvers voor het domein. Hoe het dier net aan zijn einde kwam, is nog onduidelijk, maar volgens de medewerkers is er kwaad opzet mee gemoeid.

“Vrijdagvoormiddag hebben we de zwaan nog in levenden lijve gezien”, klinkt het bij de Halve Maan. “Toen was die nog alive and kicking. In de namiddag hebben we hem dan gevonden en je voelt gewoon dat de nek gebroken is. We gaan zo goed als zeker uit van kwaad opzet, aangezien er geen bijtsporen of dergelijke terug te vinden zijn. Vermoedelijk heeft de zwaan een serieuze slag van een stok gekregen. We hebben al klacht tegen onbekende neergelegd bij de politie, maar we vrezen dat het daarbij zal blijven. Wie iets gezien heeft of een tip heeft, kan steeds mailen naar provinciedomein.diest@vlaamsbrabant.be” Op Facebook wordt er alvast verbolgen gereageerd. In de zomer van vorig werd er ook al een kunstwerk op het Boerenkrijgplein in brand gestoken.