Genkenaar dood aangetroffen in Rochefort: aanhouding drie verdachten bevestigd

Genk -

Op woensdag 13 maart werd in een chalet in Rochefort, Dinant, een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Op basis van deze feiten vorderde het parket van Namen een gerechtelijk onderzoek.

Lees ook. Drie twintigers opgepakt voor moord op Genkenaar: “We hebben zijn nagels uitgetrokken”

Dinsdag werden dan drie verdachten voorgeleid en aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 21 uit Genk en één man van 22 uit Peer. Vandaag heeft de Raadkamer deze aanhoudingen bevestigd.

Al snel was duidelijk dat er een link was tussen de feiten in Rochefort en Genk. Er is overleg geweest tussen beide parketten over de beste manier om dit onderzoek verder te voeren. Vandaag heeft het parket van Namen de zaak voor de Raadkamer gebracht om het onderzoek daar te laten beëindigen zodat het dossier daarna kan worden overgemaakt aan het parket van Limburg. Indien de raadkamer hier op ingaat zal het onderzoek in Limburg worden verdergezet.

De concrete aanleiding van de feiten en het precieze verloop ervan zijn op dit ogenblik nog niet duidelijk. Wel is uit de autopsie gebleken dat het slachtoffer met zwaar geweld om het leven werd gebracht. In het belang van het onderzoek kunnen verder geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio