Leefgroep Linde 4 van Ter Heide heeft een luifel.

Print
Genk - Rotaryclub Genk-Noord zorgde voor een bijkomende buitenruimte voor de bewoners van de leefgroep Linde 4 van Ter Heide in Zonhoven, vlak bij de grens met Genk. De luifel werd op twee dagen gemonteerd, enkele dagen nadat een storm Limburg teisterde.

Ter Heide biedt professionele ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of bijkomende beperking en heeft een hele reeks gebouwen waar telkens een leefgroep van acht à tien mensen verblijft. Als het slecht weer is zitten ze een beetje op elkaars lip te kijken in de binnenruimte en dat veroorzaakt soms wel spanningen.
Rotary Genk-Noord, dat hiervoor steun vroeg en kreeg van het Rotarydistrict zorgde ervoor dat alleszins de bewoners van Linde 4 in de vestiging in Zonhoven een mooie luifel kregen waar de bewoners beschut tegen regen en wind van de buitenlucht kunnen genieten.
Alle materialen werden vooraf op maat aangekocht zodat de montage zelf heel vlot verliep. De constructie is heel stevig en de afdekking doorschijnend, zodat het gebouw van de leefruimte toch voldoende licht blijft vangen.
De bewoners, maar ook de begeleiding van Linde 4 zijn enthousiast over hun nieuwe accommodatie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio