KLTG kijkt naar de toekomst

Print
KLTG kijkt naar de toekomst

Foto: Ann Steurbaut

Genk - De KLTG (De vereniging van alle Limburgse gidsen) houdt morgen haar jaarlijkse Algemene Vergadering op Thor Central, de nieuwe energieke hotspot van Genk.

"In deze tijd van digitalisering wordt nogal eens gezegd dat gidsen minder relevant zijn. Dat vinden wij uiteraard niet", klinkt het bij de gidsen van KLTG. "Ondanks onze weelde aan communicatiemiddelen, zijn het toch de mensen zelf die ‘verbinding’ kunnen en moeten maken. Wij zijn ervan overtuigd dat wij als gids het verschil kunnen maken als toeristen Limburg komen ontdekken. Wij communiceren rechtstreeks met de bezoekers en we zijn ambassadeurs voor de provincie."

"ls je bedenkt dat wij bijvoorbeeld in 2018 in Genk rond de 1.000 gidsbeurten verzorgd hebben en we rekenen aan 15 personen per groep, dan betekent dit dat we rechtstreeks gedurende anderhalf uur of twee uur 15.000 mensen geïnspireerd hebben. Dat heeft beslist een impact op het beeld dat de toeristen van Limburg vormen! Belangrijk hierbij is dat we voortdurend blijven werken aan verhoging van kwaliteit en daar speelt KLTG een belangrijke rol in."

Morgen zijn er 74 Limburgse gidsen aanwezig op Thor Central te Genk om te netwerken rond 'de gids van de toekomst'.
Genk is in Limburg toonaangevend op gebied van creativiteit, denk maar aan C-mine, duurzame energie op Thor Central. Als multiculturele stad speelt Genk ook een verbindende rol tussen mens, dier en natuur met labiomista op de voormalige site van Zwartberg. Burgemeester Wim Dries sluit deze boeiende voormiddag af met een motiverende toespraak tijdens de receptie.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio