Kris Princen op zoek naar bevestiging in Spa: “Het wordt een uitdaging dit weekend”

Print
Kris Princen op zoek naar bevestiging in Spa: “Het wordt een uitdaging dit weekend”

Kris Princen na zijn zege in de Rally van Haspengouw. Foto: JEFFREY GAENS

Met de Spa Herock-rally wordt dit weekend de tweede wedstrijd van het BK rally gereden. Verspreid over twee dagen krijgen de deelnemers 24 klassementsritten voor de wielen geschoven, goed voor in totaal 206,69 competitieve kilometers. Alle ogen zijn gericht op titelverdediger en winnaar van de openingswedstrijd in Haspengouw Kris Princen (VW Polo R5). Hij neemt het opnieuw op tegen Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) die niet over zijn VW Polo kan beschikken. Vicekampioen Vincent Verschueren en Sébastien Bedoret komen niet aan de start in Spa.

LEES OOK: Princen op recordhoogte: Gingelomnaar evenaart Snijers en Tsjoen met vijfde zege in Rally van Haspengouw

Kris Princen maakte indruk in de Rally van Haspengouw. De Limburger won zes klassementsritten en stuurde zijn VW Polo R5 met sprekend gemak naar de zege. “Vanaf de eerste meters had ik een goed en comfortabel gevoel met de VW Polo R5. De Spa Herock-rally heeft enkele wijzigingen ondergaan. Het parcours neigt meer naar de Boucles de Spa van vroeger. Ik verwacht mij aan een moeilijke wedstrijd. Tijdens de verkenningen lag het parcours er zeer zwaar bij. Gezien het weer van de afgelopen dagen zal het er niet beter op geworden zijn. Het wordt een uitdaging dit weekend.”

Bij afwezigheid van Verschueren wordt Cédric Cherain de grote uitdager van Princen. In tegenstelling tot de rally van Haspengouw, waar Cherain met de VW Polo R5 zeer sterk voor de dag kwam, kan hij nu niet over die wagen beschikken. In zijn thuiswedstrijd rijdt Cherain dit weekend een Skoda Fabia R5 voor, net als Adrian Fernémont dat doet. Fernémont kende al snel pech in Haspengouw maar is in zijn thuiswedstrijd, die hij vorig jaar won, gebrand op revanche.

De broers De Mevius komen ook aan de start, net als Patrick Snijers die in de rally van Haspengouw vroeg in de fout ging. “Tijdens de shakedown ga ik de wagen opnieuw kunnen aanvoelen. We gaan wat spelen met de afstellingen en wat slimmer proberen te remmen”, knipoogt de Limburger. “Het doel van het weekend is om in eerste instantie de wedstrijd uit te rijden, kilometers te maken en ervaring op te doen voor de rest van het kampioenschap. Als dat kan met een fatsoenlijk resultaat ben ik een tevreden man.”

Bij de junioren zijn alle ogen opnieuw gericht op Grégoire Munster (Opel Adam R2) die met Timo Van Der Marel (Opel Adam R2) een waardige tegenstrever krijgt. “Hij heeft die concurrentie nodig om beter te worden”, zegt vader en teammanager van BMA Bernard Munster, die ook de wagens van Princen en Snijers inzet. “Ik hoop dat we met Kris minstens even goed zullen doen als in de Haspengouw en dat we deze wedstrijd kunnen winnen. Patrick moet kilometers maken, vertrouwen en ervaring opdoen met de Polo om die zo geleidelijk aan onder de knie te krijgen.”

Bij de Historics mag Guino Kenis (BMW M3) zich aan concurrentie verwachten van Gino Bux (Ford Escort) en Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth). De Spa Herock-rally eindigt zondagavond omstreeks 18u.