Krijgen we opnieuw spektakel in Champions League? Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen code om Bayern te kraken

Print
Krijgen we opnieuw spektakel in Champions League? Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen code om Bayern te kraken

Foto: EPA-EFE

Liverpool probeert zich op het veld van Bayern München te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. In de heenwedstrijd op Anfield hielden beide teams mekaar nog in de tang (0-0). Liverpool-coach Klopp kent naar eigen zeggen echter de code om Bayern in eigen huis te kraken...

“Bayern is een ploeg van wereldklasse met voetballers van wereldklasse”, loofde Liverpool-coach Jürgen Klopp de Duitse grootmacht. “We moeten als we de bal hebben vertrouwen uitstralen. Zo speel je tegen wereldelftallen.”

Klopp kent Bayern als geen ander. De Duitser was voor Liverpool hem in 2015 aanstelde jarenlang trainer van Borussia Dortmund. Aan het hoofd van de ploeg uit Noordrijn-Westfalen bezorgde hij de Rekordmeister tijdens verschillende wedstrijden kopzorgen.

“Bayern zakte met veel respect naar Liverpool af”, vertelde Klopp dinsdag op een persmoment. “Ze verdedigden heel plichtsbewust, en ontwikkelden niet hun normale aanvallende spel. Ik verwacht dat ze dat morgen wel zullen doen.”

Bij Liverpool is Alisson Becker de vaste man tussen de palen. De Braziliaan, die Simon Mignolet op de bank houdt, kijkt uit naar de wedstrijd-in-de-wedstrijd tegen Bayern-sluitstuk Manuel Neuer. “Manuel is een van de beste doelmannen van de laatste tien jaren”, aldus Alisson. “Misschien zelfs de beste. Het vormt voor mij een droom het tegen hem op te nemen. We zullen morgen erg geconcentreerd moeten voetballen. Het zal belangrijk zijn Robert Lewandowski af te stoppen.”