Harmonie Gingelom start feestjaar met 'Cecilia goes Latin'

Print
Harmonie Gingelom start feestjaar met 'Cecilia goes Latin'

Foto: Simon Vinck

Gingelom - Voor de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom is het jaar 2019 een groot feestjaar, ze viert namelijk haar 140e verjaardag.

In 1879 werd onder impuls van schoolmeester Jean Wauters de Fanfare Sint-Cecilia van Gingelom opgericht. De repetities gingen door in lokaal De Schutterskamer en de fanfare kon rekenen op de steun van de adellijke familie ‘de Looz-Corswarem’ die toen woonachtig was op het kasteel van Gingelom. In 1910, toen de fanfare de titel van ‘Koninklijk’ verkreeg, schonk deze familie een vaandel aan de fanfare dat nu nog steeds een mooie plaats in het lokaal van harmonie heeft.

In deze 140 jaar is de harmonie inmiddels uitgegroeid tot een mooie muziekvereniging met een vijftigtal leden uit Gingelom en omstreken en met een eigen repetitielokaal op de Steenweg in Gingelom.

Om haar 140-jarig bestaan uitgebreid te vieren, gaat de harmonie een heus feestjaar tegemoet. De eerste activiteit op de verjaardagskalender van de harmonie is haar jaarlijkse Cecilia-Avond in het cc De Bogaard in Sint-Truiden. Tijdens deze 52e editie van haar Cecilia-Avond gaat de harmonie de Zuid-Amerikaanse richting uit en brengt ze onder de deskundige leiding van haar dirigent Hans Wuestenberg “Cecilia goes Latin”. Verschillende muziekgenres zoals Latin, Tango en Samba zullen aan bod komen. Dit programma aangevuld met zang, dans en enkele geweldige solisten belooft een onvergetelijke avond te worden.

De Cecilia-Avond zal dit jaar doorgaan op zaterdag 23 maart 2019 om 20 uur. Kaarten zijn steeds te verkrijgen bij de leden of tel. 011/83.13.03 of 011/88.21.38 of email: harmoniegingelom@gmail.com . Voor meer info www.harmoniegingelom.be .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio