Stadsbelleman leidt 20ste keer carnavalsstoet Genk

Print

Foto: Jempi Trippaers

Centrum

Genk - Tijdens de recente internationale carnavalsstoet in Genk trok stadsbelleman Jempi Trippaers voor de 20ste achtereenvolgende keer deze vermaarde ommegang aan. En zowel de organiserende Spasbinken als de bijna 20 000 aanwezigen zullen het geweten hebben.

Jempi, die al 21 jaren lang de stad Genk en wijde omgeving onveilig maakt met bel en stem, staat zo een tiental keren per seizoen aan het hoofd van talrijke evenementen. Vooral het 1 mei-gebeuren is zowat de hoofddag, met een van de hoofdrollen voor de stadsbelleman.
"Dat ik dit keer voor de 2 ste maal deze internationale carnavalsstoet mocht leiden vond ik zelf een hele eer. Met dank aan De Spasbinken waar ik tijdens al die jaren heel graag mee samenwerkte", zegt Jempi.
"Nochtans gaat mijn sympathie ook uit naar een van die andere carnavalsverenigingen in Genk, namelijk De Vrolijke Jantjes waar ik bij diverse evenementen mee samenwerk. Maar ook met die andere verenigingen in en uit Genk, heb ik heel fijne en nauwe banden."
Doet allemaal beetje denken aan de uitspraak van burgemeester Wim Dries tijdens zijn recente toespraak voor de 'gestelde lichamen'.. "We moeten allemaal..maar dan ook allemaal ...'verbinden'," zei Wim toen. Wel, deze boodschap is wat Jempi betreft, helemaal niet in dovemansoren gevallen....

dienst cultuur stad Genk


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio