Mikkelsen blijft aan de leiding in Rally van Mexico, ontgoochelde Neuville moet achtervolgen

Print
Mikkelsen blijft aan de leiding in Rally van Mexico, ontgoochelde Neuville moet achtervolgen

Foto: EPA-EFE

Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC) heeft in de rally van Mexico de leiding overgenomen van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC). De Noor moest zijn wagen in de zesde rit met een kapotte ophanging aan de kant zetten. De Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) is opgeschoven naar de tweede plaats en volgt op 48 seconden van Ogier. Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) is voorlopig derde. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) is achtste.

De rit van El Chocolate ligt de Hyundai-rijders klaarblijkelijk niet. Nadat Neuville er deze ochtend lek had gereden, moest leider Andreas Mikkelsen met de finish in zicht opgeven nadat zijn ophanging het begaf. Sébastien Ogier profiteert maximaal van de opgave van Mikkelsen. De Fransman, die vrijdagnamiddag twee ritten won, heeft een kwaaie klant aan Dani Sordo, die op dit moment de enige rijder is die min of meer in het spoor van Ogier kan blijven. De prestatie van Ogier is opmerkelijk, omdat hij als derde de baan op moet en eerder benadeeld is dan de rijders die na hem starten.

De startposities van morgen zijn het grote zorgenkind van WK-leider Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) en Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Beide rijders zijn respectievelijk zevende en achtste, wat impliceert dat ze morgen opnieuw vooraan moeten starten. "Ik doe alles wat ik kan, maar ik worstel met de wagen. Ik kan niet meer doen en dat frustreert me", zei Neuville na afloop van KP6. Neuville reed in de openingsrit van de dag lek en verloor daarbij driekwart minuut. De Belg heeft ook nog eens de pech dat Suninen definitief uit de wedstrijd is. De Fin crashte deze voormiddag en moest opgeven. Toen de wagen teruggebracht werd naar de assistentiezone bleek die te zwaar beschadigd. Bij een herstart van Suninen zou die voor Neuville starten.

Er resten de rijders vandaag nog drie klassementsritten. De rally van Mexico eindigt zondagavond.