Wegenwerken aan E314 in Heusden-Zolder vanaf vrijdagavond

Print
Wegenwerken aan E314 in Heusden-Zolder vanaf vrijdagavond

Themabeeld. Foto: Dick Demey

Brussel / Heusden-Zolder -

Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan, zo heeft Wegen en Verkeer Limburg dinsdag meegedeeld. Vanaf vrijdagavond (8 maart) om 20 uur wordt het verkeer op de autoweg stap voor stap op één weghelft gezet, op twee maal twee versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 Circuit Zolder richting Leuven wordt vanaf dan afgesloten voor de duur van deze werken.

Eerst wordt de autosnelweg in de richting van Leuven aangepakt. Op maandag 11 maart starten wegwerkzaamheden die volgens de mededeling een tweetal maanden zullen duren. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden op de zijde richting Nederland, via doorsteken door de middenberm. Die omzetting van het verkeer gebeurt al vrijdag om 20 uur.

Tijdens de wegenwerken worden de op- en afrit 27 Circuit Zolder in de richting van Leuven afgesloten. Deze liggen pal in de werfzone. Verkeer op de autoweg dient de voorgaande afrit te nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open. Verkeer uit de omgeving dat richting de autosnelweg rijdt, volgt de aangegeven omleidingen.

Wegenwerken aan E314 in Heusden-Zolder vanaf vrijdagavond
Foto: AWV