Een Hart voor Limburg ondersteunt initiatieven G-sport

Print
Een Hart voor Limburg ondersteunt initiatieven G-sport

Foto: eHvL

Opglabbeek - Sporten, het is voor velen onder ons de normaalste zaak van de wereld. Voor kinderen met een beperking is het dat vaak niet. Afhankelijk van het soort beperking hebben zij nood aan specifieke begeleiding, aangepaste materialen en/of differentiatie op maat. Dit zorgt voor zowel sportclubs, trainers, ouders,…voor de nodige uitdagingen. Een Hart voor Limburg zorgt voor de nodige financiële ondersteuning van initiatieven die hieromtrent worden genomen.

Naast het verbeteren van het fysieke en mentale welzijn, is G-sport ook belangrijk om de sociale vaardigheden van deze kinderen verder te ontwikkelen en hun motorische zintuigen te prikkelen.
G-sport brengt ook mensen samen, een hechte, warme groep, die bij elkaar terecht kunnen voor steun maar die ook tips uitwisselen over hun dagelijkse bezorgdheden binnen een gezin met een aandachtspersoon.

Zo startte Karateclub Leopoldsburg recent een G-karateclub op. Via aangepaste karatetrainingen bieden ze jongeren met een mentale en/of fysieke beperking, gedragsstoornissen, enz. de kans om aan karate te doen.

Ook voor Gym 90 Beringen was dit de reden om dit seizoen hun G-gym op te starten. Hun doel is om kinderen met een motorische, verstandelijke of psychische beperking de kans te geven een sport te doen die ze graag doen en dit in een veilige, rustige omgeving.

Maar met trainen alleen blijft het vaak niet, op 6 januari vond ook het internationale judotornooi Trofee van de Donderslag, plaats in Oudsbergen. Na een prachtige openingsceremonie gingen de G-sporters aan de slag tijdens hun wedstrijd, een wedstrijd waar winst of verlies van ondergeschikt belang is. Met de trofee van de Donderslag wil judoclub Gruitrode aan de verschillende doelgroepen de kans bieden om wedstrijdjudo op een ieders maat te ervaren.

Al deze initiatieven konden rekenen op steun van Een Hart voor Limburg, want ieder kind verdient het om aan sport te doen!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio