Leerlingen zorgen zelf voor carnaval in school van Wijer

Print

Wijer

Nieuwerkerken - Carnaval is voor vele kinderen het feest van het jaar. Dit feest krijgt nog meer kleur als de leerlingen zelf mogen bijdragen aan de realisatie ervan. Van verkleedkleding tot muziek, aan alles werd gedacht in de school van Wijer.

De hele maand februari werd er gewerkt rond het thema carnaval. Wanneer vieren we dit feest? Hoe verlopen de stoeten in België en Europa? Waar komt de traditie vandaag? Dit is maar een greep uit de vele vragen waar een antwoord op gezocht werd. Zelfs Prins Carnaval kwam op bezoek om het carnavalsgebeuren toe te lichten. De leerlingen van de kleinste klassen verdiepten zich in het leven van de indianen. Zij kennen nu de betekenis van hun naam en kunnen indiaans spreken. In de kleuterklas werd iedereen een kunstenaar. De verf heeft er rijkelijk gevloeid.
Als kers op de taart was er de carnavalsstoet. De aftrap werd gegeven met enkele confettikanonnen die werden afgeschoten langs de zelfgemaakte praalwagen. Dan kon de optocht beginnen. Op de tonen van zelf uitgezochte muziek stapte iedereen vrolijk rond Wijer. Iedere klas had zelf de verkleedkleren ontworpen en gemaakt. De vele toeschouwers moesten er rekening mee houden dat ze onder de confetti kwamen te zitten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio