Geen nieuwe wereldtitel voor Nicky Degrendele, titelverdedigster wordt gediskwalificeerd: "Dit komt hard aan"

Print
Geen nieuwe wereldtitel voor Nicky Degrendele, titelverdedigster wordt gediskwalificeerd: "Dit komt hard aan"

Foto: d

Titelverdedigster Nicky Degrendele leek zich zondag te plaatsen voor de finale van de keirin op het WK baanwielrennen. In het Poolse Pruszkowe eindigde de West-Vlaamse derde in haar halve finale, maar ze werd nog gediskwalificeerd.

In de eerste ronde eindigde Degrendele in haar reeks als tweede (op vijf). Daardoor plaatste ze zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Daarin volstond een vierde plek (op zes) om de halve finales te halen. Ze pakte daarin de derde plaats, goed genoeg voor de finale en een kans om haar titel te verlengen.

De jury zette haar echter nog terug in de uitslag, waardoor ze naar de kleine finale werd verwezen. In die troostfinale werd ze vierde, daarmee is ze tiende in de eindafrekening.

Donderdag werd Degrendele uitgeschakeld in de zestiende finales van de sprint. Degrendele kroonde zich vorig jaar in het Nederlandse Apeldoorn tot wereldkampioene in de keirin.

 


Degrendele: "Ik ga enkele dagen nodig hebben om dit te kunnen plaatsen"

Nicky Degrendele werd zondag na een vermeende overtreding gediskwalificeerd voor de finale in de keirin op het WK baanwielrennen in het Poolse Pruszkow. In de kleine finale eindigde ze uiteindelijk 4e. "Ik was me van niets bewust, daarom ook dat het zo hard aankomt", aldus een geëmotioneerde Degrendele.

"We hebben de beelden opnieuw bekeken en zelf hebben we niets kunnen zien, maar als ze die beslissing maken, dan moet je er mee leren leven", liet Degrendele weten aan Sporza. "Het is een zure manier om het seizoen mee af te sluiten, maar ik zal me er de komende dagen proberen over te zetten en de focus te leggen op het volgende WK en de Spelen in 2020."

Degrendele kwam haar diskwalificatie slechts 5 minuten voor de finale te weten en reed nadien een teleurstellende kleine finale. "Op dat moment is het zeer moeilijk om die gedachten om te zetten, zeker als je maar 5 minuten tijd krijgt. Ik voelde me na mijn eerste heat zeer goed en had de benen waar ik sinds het begin van het seizoen naar op zoek was, dat maakt het extra pijnlijk", sloot de titelverdedigster af.