WK BAANWIELRENNEN. Kenny De Ketele haalt podium niet in puntenkoers, wereldtitel is voor Nederlander Van Schip

Print

Kenny De Ketele is vrijdag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Poolse Pruszkow als negende geëindigd in de puntenkoers. Het goud in dit niet-olympisch nummer was voor de Nederlander Jan Willem van Schip.

De Ketele totaliseerde na zestien sprints 50 punten. Van Schip won afgetekend met 104 punten voor de Spanjaard Sebastian Mora Vedri (76 punten) en de Ier Mark Downey (67 punten).

De 33-jarige De Ketele mikte op een vierde medaille in het WK puntenkoers. In 2017 haalde de Oost-Vlaming zilver, in 2012 en 2016 brons. Vorig jaar werd hij vijfde en ging de wereldtitel naar de Australiër Cameron Meyer voor Van Schip.

België blijft voorlopig steken op een medaille in Pruszkow. Jolien D’hoore veroverde woensdag brons in de scratch.

Lotte Kopecky wordt negentiende in omnium, Wild verlengt titel

Lotte Kopecky is als negentiende geëindigd in het omnium. De Nederlandse Kirsten Wild verlengde haar titel. De 23-jarige Kopecky speelde nooit mee voor de topposities. Ze opende met een 23e en voorlaatste plaats in de scratch. Daarna werd ze zestiende in de temporace en twintigste in de afvalling. In de afsluitende puntenkoers trad Kopecky evenmin op het voorplan.

Kirsten Wild (36) verlengde haar wereldtitel. Ze totaliseerde 117 punten en bleef daarmee de Italiaanse Letizia Paternoster (115 ptn) en de Amerikaanse Jennifer Valente (106 ptn) voor. Kopecky eindigde met 12 punten.