Lieven Van Gils stopt met talkshow ‘Van Gils & Gasten’

Print

Het zit erop voor ‘Van Gils & Gasten’, dat maakte de presentator donderdagavond zelf bekend. Dit seizoen zal het laatste seizoen van de talkshow worden. “Niet dat ik er genoeg van heb, want een programma als ‘Van Gils & Gasten’ mogen presenteren is en blijft een geschenk”, aldus Lieven Van Gils, die na dit seizoen andere uitdagingen gaat zoeken.

Van Gils kondigde tijdens de opname van de aflevering donderdagavond zelf aan dat dit het laatste seizoen wordt van zijn talkshow. “Niet dat ik er genoeg van heb, want een programma als ‘Van Gils & Gasten’ mogen presenteren is en blijft een geschenk”, zegt Lieven Van Gils. “Ik rijd nog elke dag met plezier naar mijn werk. Maar de kijker heeft na vier seizoenen wel recht op iets anders. En voor mezelf is het ook tijd om nog eens van een wipplank te springen. Tien jaar Studio Brussel, tien jaar sportjournalist, tien jaar talkshows: ik kijk nu al uit naar het vervolg. Wel eerst nog even een goede eindsprint rijden. Daar ga ik van genieten.”

Netmanager Olivier Goris reageert vooral dankbaar voor de voorbije vier jaar: “Vier jaar lang zullen Lieven en zijn redactie zich gesmeten hebben. Ik wil de ploeg graag bedanken om er elke avond te staan en de avond van Eén mooi af te ronden. Lieven is de laatste jaren een van dé kopmannen van één die er elke avond in slaagt de juiste toon aan tafel te vinden.”

Bekijk hier onze volledige tv-gids