Mode

Zal de show van Victoria's Secret er binnenkort helemaal anders uitzien?

Print
Zal de show van Victoria's Secret er binnenkort helemaal anders uitzien?

Foto: EPA-EFE

Na alle controverse over het gebrek aan emancipatie en diversiteit zijn de verkoopcijfers van Victoria's Secret al een tijdje in vrije val. Om het tij te keren, heeft het lingeriebedrijf nu beslist om een aantal drastische wijzigingen door te voeren. Zo zullen meer dan vijftig eigen winkels definitief gesloten worden en werden enkele kopstukken in leidinggevende functies vervangen.

Nu de modewereld steeds meer inspeelt op diversiteit, hield Victoria's Secret als één van de laatsten krampachtig vast aan het ideaalbeeld van het perfecte model op de catwalk. Nadat de voormalige marketingbaas, Ed Razek, hierover enkele beschamende uitspraken deed, kreeg het lingeriemerk een storm van kritiek over zich heen. Zelfs na de excuses van het lingeriemerk én het vertrek van Ed Razek.

LEES OOK. Victoria's Secret excuseert zich na uitspraken over transgender en plus-sizemodellen

De dalende verkoopcijfers bereikten uiteindelijk een dieptepunt, die ertoe leidden dat het ooit zo populaire lingeriemerk dringend actie moest ondernemen. Volgens Women's Wear Daily heeft de bedrijfsleiding van moederbedrijf L Brands nu John Mehas, voormalige CEO van Tory Burch, als nieuwe CEO in aangesteld en heeft het beslist om meer dan vijftig winkels te sluiten. Een aantal andere winkels mogen het merk ook niet langer te koop aanbieden.

De directe gevolgen op hoe de collectie en de befaamde lingerieshow er in de toekomst uit zullen gaan zien, zal later nog moeten blijken. Daarover heeft de bedrijfsleiding nog niet meteen nieuws bekendgemaakt.

LEES OOK. Niemand wil nog lingerie van Victoria’s Secret, zelfs niet in de uitverkoop

Niet te missen