© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

© Elfi Van Bergen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dansstudio Crescendo en KANL presenteren betoverend balletsprookje 'Assepoester'

Op 16 en 17 februari 2019 stonden de dansers van Dansstudio Crescendo & de kunstacademie Noord-Limburg (afdeling Oudsbergen) op het podium van het Dommelhof in Pelt. Meer dan 1.200 toeschouwers konden genieten van vier opvoeringen van ‘Assepoester’ ter ere van het 15-jarig bestaan van Dansstudio Crescendo. De dansers konden steeds rekenen op een staande ovatie van het publiek.

Elfi Van Bergen

In 2004 was het Elfi Van Bergen die een amateuropleiding ballet opstartte in Oudsbergen. In 2009 volgde de samenwerking met de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) en groeide haar studio uit tot een vaste waarde in Oudsbergen onder de naam Ballet Crescendo.

Nu, 15 jaar later, is het dansstudio Crescendo geworden met een uitgebreid aanbod van dansstijlen, leslocaties en tal van doorgroeimogelijkheden binnen de danswereld. "We hebben 360 leerlingen die wekelijks les komen volgen. Hiervoor werken we met 17 docenten samen en kunnen de leerlingen lessen volgen in Oudsbergen, Bree en Peer", vertelt Elfi fier. Daarnaast zijn er nog de leerlingen van de kunstacademie die een of meerdere uren dans volgen. Een succesvolle samenwerking die we zeker willen doortrekken in de volgende 15 jaren.3

Huzarenstuk

"Om het 15-jarig bestaan van de dansstudio te vieren, wouden we iets speciaals doen." Samen met haar docenten, haar vriend Joran Custers en KANL heeft Elfi een grootse voorstelling op poten gezet. Op de Cinderellasuite van de Russische componist Prokofiev maakte ze haar eigen ballet/modern vertaling. Door het decorteam werd gezocht naar de authentieke attributen en werd het bijna zes meter hoge decor gemaakt. "Daarnaast hebben we nog decors uit Destelbergen en komt de gouden koets van Assepoester uit Antwerpen."

Naast decors was het zoeken naar de juiste kleding een heel huzarenstuk. Vanuit verschillende dans- en balletwinkels uit het Verenigd Koninkrijk komen de kostuums. Het gouden schoentje is gemaakt bij Atelier van Eveline Kühn uit Genk. Elk pareltje op deze speciale spitsen is er met de hand opgenaaid. Daarnaast maakte Eveline nog enkele kostuums voor de hoofdrollen, waaronder de prins Guillaume. Deze rol werd gedanst door Michael Iongbloed die bij het grote publiek bekend zal zijn als finalist van SYTYCD.

Na deze voorstelling is het weer tijd om te werken aan onze volgende voorstelling! In ‘Straatbeeld’ zullen de moderne en urban dansers het beste van zichzelf laten zien, op 18 mei 2019 in Oudsbergen.

Meer info: www.dansstudiocrescendo.be - www.kanl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer