Slotgala DVV Verzekeringen Trofee: volgend jaar ook klassement voor meisjes-juniores en titelsponsor doet er nog een jaar bij

Print
Slotgala DVV Verzekeringen Trofee: volgend jaar ook klassement voor meisjes-juniores en titelsponsor doet er nog een jaar bij

In het prachtige kader van feestzaal Den Eyck in Kasterlee werden zondagavond de verschillende laureaten gehuldigd van de DVV Verzekeringen Trofee. Organisators Christophe Impens en Erwin Vervecken van Golazo toonden zich zowel op extra sportief als sportief vlak bijzonder tevreden.

“We hebben een heel mooi seizoen achter de rug”, stelde ex-wereldkampioen en huidig organisator Erwin Vervecken. “Toegegeven dat zulks bij de mannen vooral kwam door toedoen van de offday van Mathieu Van der Poel in de openingscross op de Koppenberg. De achtervolgingsrace die hij daarna moest opbrengen om het finaal tot eindwinnaar te schoppen en de 30.000 euro binnen te halen, leverde enkele mooie sportieve hoogtepunten op. Ook bij de vrouwen kreeg Sanne Cant het niet zomaar in de schoot geworpen . Ook zij kende een mindere start en moest strijden tot het einde voor de eindzege en de daaraan verbonden 10.000 euro. Heel opvallend ook dat hier elke manche gewonnen werd door een andere renster. Bij de beloften draaide het dan weer uit op een secondenspel en viel de beslissing pas op de slotdag. Mooier kan niet, toch?”

Vrouwenwedstrijden in de lift

Op extra sportief vlak was Christoph Impens gecharmeerd door het gegeven dat de wedstrijden bij de vrouwen in de lift zitten. “Gemiddeld waren er zo’n 400.000 kijkers daarvoor met als exponent de 600.000 voor de nieuwe wedstrijd in Brussel. Dat is erg bemoedigend. Maar ook de wedstrijd bij de mannen met gemiddeld 500.000 kijkers stelt ons nog altijd zeer tevreden.

Hoofdsponsor DVV Verzekeringen sloot zich daar bij aan. Michel Lutgens, lid van het directiecomité, maakte die tevredenheid zelfs concreet door aan te kondigen dat het engagement als hoofdsponsor met een jaar verlengd wordt.

Meisjes-juniores

Nieuw voor volgend seizoen wordt alvast dat er een apart klassement zal worden opgemaakt voor de meisjes-juniores. In Loenhout eind december 2018 was er een soort testcase met een eerste aparte wedstrijd voor deze leeftijdsreeks. Dat werd een groot succes met een heel internationaal getint deelnemersveld. Helen Wymann, die ook even in de bloemetjes gezet werd omdat ze in Malle haar laatste wedstrijd reed, zette mee haar schouders onder dat project en zal dat ook in de toekomst verder blijven doen.

Nog dit. De eindzege in de DVV Verzekeringen Team Trofee was voor Corendon-Circus. De 5000 euro die daarmee gewonnen worden, dienen geschonken te worden aan een goed doel. Hiervoor werd het project ‘To Walk Again’ van Marc Herremans gekozen.

Laureaten

Mannen-elite: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3.Michael Vanthournout 4. Laurens Sweeck 5. Lars van der Haar

Vrouwen-elite: 1. Sanne Cant 2. Loes Sels 3. Nikki Brammeier 4.Laura Verdonschot 5. Ellen Van Loy

Beloften: 1. Niels Derveaux 2. Lander Loockx 3. Andreas Goeman

Toyo Tires Tussensprintklassement: 1. Mathieu van der Poel