KRC Genk reageert op nieuws dat club 453.000 euro aan valse facturen betaalde voor Peter Maes

KRC Genk reageert op nieuws dat club 453.000 euro aan valse facturen betaalde voor Peter Maes

Foto: BELGA

KRC Genk heeft zaterdag via een officiële mededeling gereageerd op het nieuws dat de club in 2015 en 2016 voor 453.000 euro aan valse scoutingfacturen betaalde om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. De club spreekt elke aantijging over die illegale betalingen en de medewerking van de club formeel tegen.

LEES OOK: Genk betaalde 453.000 euro aan valse facturen voor Peter Maes

LEES OOK: De carrousel blootgelegd: hoe Peter Maes dankzij Dejan Veljkovic de ongekroonde koning van het zwarte geld werd

“We stellen vast dat documenten en zelfs de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken, die behoren tot het geheim van het onderzoek, ter beschikking zijn van bepaalde media”, klinkt het. “Deze gelekte stukken geven een vertekend en verkeerd beeld van de gang van zaken bij de club. Het geheim karakter van het onderzoek is de universeel aanvaarde sleutel tot serene en eerlijke procesvoering. De rechten van de verdediging worden hierdoor manifest geschaad.”

Lees hier de volledige reactie van KRC Genk:

KRC Genk heeft kennis genomen van de verslaggeving in de media met betrekking tot het Propere Handen onderzoek.

Vooreerst wordt elke aantijging over illegale betalingen aan trainer Peter Maes en de beweerde medewerking van de Club hierin, formeel tegengesproken.

KRC stelt vast dat documenten en zelfs de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken, die behoren tot het geheim van het onderzoek, ter beschikking zijn van bepaalde media. Deze gelekte stukken geven een vertekend en verkeerd beeld van de gang van zaken bij de club.

De club wenst geen debat in de media aan te gaan en zal ten gepaste tijde standpunt innemen voor de bevoegde instanties. Op dit ogenblik zijn noch de club noch één van haar medewerkers of bestuursleden formeel in verdenking gesteld.

Racing Genk blijft haar loyale medewerking verlenen aan het onderzoek.