Aangeboden door X2O

Trends in badkamerland

Trends in badkamerland

Foto: x2o

Het jaar 2019 brengt voor X2O opnieuw een fikse uitbreiding van het assortiment. Dat betekent nog meer badkamerdesign, nog meer mogelijkheden om de badkamer van je dromen samen te stellen. Wat zijn de belangrijkste trends van het jaar?

1. Zwarte accenten

Dé trendkleur voor badkamers blijft zwart. Durf gerust contrasteren met je witte badkamer, door bijvoorbeeld voor zwart kraanwerk te kiezen. Of kies voor subtiele elementen of een markant detail zoals zwarte handvaten. Het zwarte handvat van het nieuwe Balmani Dentro-meubel geeft je badkamer een elegante, sobere en stijlvolle uitstraling.

2. Warme houtsoorten

Zwart en wit kan je bovendien heel goed combineren met warme houtsoorten zoals black oak. Zo’n donker meubel in combinatie met zwart kraanwerk en een zwart doucheframe lijkt misschien geen vanzelfsprekende keuze, maar je zal versteld staan van het luxueuze effect. Ook het badkamermeubel zelf pimpen kan met de juiste omkadering: een strak frame in combinatie met een houten werkblad met grillige rand geeft je meubel een natuurlijke én unieke uitstraling.

3. Minimalistische doucheprofielen

Geen douche zonder doucheprofielen, de inox, chroom of aluminium randen die het glas van de douche op zijn plaats houden. In al hun eenvoud kunnen ze toch bepalend zijn voor de sfeer van de badkamer. Onze aanrader? Een framed douche waarbij een subtiel matzwart aluminiumkader je douche op een minimalistische manier bijzonder stijlvol omkadert.

4. Verfijning

Verfijning staat dit jaar centraal bij X2O. Kijk bijvoorbeeld naar het bad Dias waarvan de overloop uitgefreesd is zodat er geen aluminium plaatje meer aanwezig is rond de overloop en je een naadloze overgang krijgt tussen bad en overloop. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het bad met elke kleur kraanwerk te combineren is. Ook heel strak zijn de baden Snello-Rosala slim mat en Viticcio slim. Hun extra dunne rand versterkt nog het gevoel dat je bad volledig ingewerkt zit in de omlijsting

5. Mat is hot

Bye bye glans, hello mat. De nieuwe tijdloze klassieker is volgens X2O een matte afwerking voor een zachte, ultrachique uitstraling. Alles is tegenwoordig in matte afwerking verkrijgbaar, van kleine elementen tot een volledig matte badkamer. Je vindt zelfs douches en toiletten in matte uitvoering. In combinatie met een solid surface (dat is een strak composietmateriaal) wastafeltablet en een wit frame creëer je zo een open en lichte badkamer.

6. Stijlvolle spiegels

Spiegels zijn niet louter functioneel in de badkamer, maar ook stijlvol en ruimtebepalend. De juiste spiegel laat zelfs de kleinste badkamer een stuk groter lijken. Heb je lekker staan stomen onder de douche en wil manlief daarna zijn baard trimmen of vrouwlief haar make-up aanbrengen, dan hoef je niet met handdoek of haardroger loos te gaan om de spiegel dampvrij te krijgen. Spiegels met anti-dampfunctie maken je leven zoveel makkelijker.
Zoek je een elegante manier om je badkamer extra te verlichten én meer sfeer te creëren, dan is een spiegel met ingebouwde ledverlichting de perfecte oplossing.
Durf ook te spelen met vormen. Heb je al eens aan een ronde spiegel gedacht? Of aan twee verticale spiegels naast elkaar voor een speels en uniek effect?

7. Durf combineren en personaliseren

Mix & match. Combineren van verschillende elementen, vormen en stijlen, dat is de sleutel tot een badkamer die aan al je wensen voldoet. Geen reden om te twijfelen tussen trends en tijdloze klassiekers: je kiest gewoon voor een hoogstpersoonlijke mix, geheel volgens jouw eigen smaak. Dankzij Balmani Mitra Elements stel je helemaal zelf een badkamer samen met de elementen die jij mooi vindt. Voor opbergruimte kan je naar eigen smaak combineren met de Mitra Elements opbergelementen.
Check zeker ook de nieuwigheden in de collectie, zoals de Balmani Modus XL solitaire wastafel. De matte, solid surface wastafel staat op zichzelf – zonder badkamermeubel – en is hét item van 2019.

Op zoek naar badkamerinspiratie?
Ontdek hier de X-factor en Batibouwkortingen van X²O >>