Aangeboden door Reynaers Aluminium

© Reynaers Aluminium

Waarom aluminium ramen en deuren de beste keuze zijn bij nieuwbouw

Aluminium voldoet perfect aan de eisen die Belgische nieuwbouwers stellen, al bestaan er ook nog een aantal misverstanden.

Profacts onderzocht in opdracht van Mediahuis de belangrijkste trends bij bouwers en verbouwers. Wat vinden mensen belangrijk wanneer ze nieuwe ramen kiezen? De belangrijkste eis (89%) is energie-efficiëntie, gevolgd door onderhoudsvriendelijk (81%) en goede garantievoorwaarden (79%). Eigenschappen die helemaal matchen met de aluminium ramen en deuren van Reynaers.

1. Alumunium is uiterst energie-efficiëntAluminium onderscheidt zich door zijn uitstekende thermische isolatie. Een aluminium raam isoleert prima tegen zowel de kou als de warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten wat betreft energie-efficiëntie. Aluminium profielen zijn ook perfect geschikt voor brede glasdiktes en garanderen een optimale geluidsisolatie. Ook vanuit het standpunt van duurzaamheid en levenscyclusanalyse is aluminium de beste keuze. Aluminium is 100% recycleerbaar. De recyclage gebeurt met een minimum aan energie en zonder kwaliteitsverlies.

Hoe energie-efficiënt een aluminium profiel is, hangt af van de keuzes die je als bouwheer maakt. Stem je profielen af op het gewenste energiepeil van je woning: energievriendelijke renovatie, bijna energieneutraal (BEN) of passief. Voor elk van deze isolatieniveaus biedt Reynaers Aluminium een ruim gamma aan, met speciale aandacht voor luchtdicht bouwen, passiefconstructies en lage-energie woningen.

2. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijkAluminium profielen worden niet aangetast door UV-stralen of vocht, roesten of rotten niet en trekken niet krom. Aluminium moet – in tegenstelling tot hout – nooit gevernist of geschilderd worden. Het volstaat om aluminium profielen een aantal keer per jaar te reinigen met lauw water en een zacht poetsmiddel. Hiervoor bracht Reynaers een gamma onderhoudsproducten op de markt.

3. Professionaliteit en garantieReynaers Aluminium verkoopt systemen van hoge kwaliteit. Daarom wordt er tien jaar garantie op profielen en lakwerk geboden. De kwaliteit die Reynaers Aluminium levert wordt ook gewaarborgd door het netwerk van Reynaers Partners en Installers die instaan voor een professionele installatie en begeleiding tijdens heel het proces.

4. Aluminium versus PVCDe algemene perceptie over hout en pvc is bekend: hout is duur en vergt veel onderhoud, pvc is goedkoop en vergt weinig onderhoud. Maar hoe onderscheidt aluminium zich op deze schaal?

Het klopt dat PVC goedkoop en onderhoudsvriendelijk is en geschikt is voor standaard ramen en deuren. PVC is echter niet geschikt voor speciale vormen of voor grote raamconstructies, grote schuiframen of veranda’s. Aluminium biedt een grote stabiliteit waardoor grote en slanke raamconstructies mogelijk zijn. En de prijs van aluminium ramen? Die is vooral afhankelijk van de gewenste isolatiegraad. Hoe beter geïsoleerd, hoe hoger de aanschafprijs, maar des te lager de energiefactuur. Met aluminium investeer je in duurzaamheid en in de toekomst.

Ook geïnteresseerd in aluminium ramen van topkwaliteit? Bezoek de Reynaers dagen en krijg een gratis isolatie-upgrade: betere isolatie van uw nieuwe ramen voor de prijs van standaard isolatie. Klik hier om een vakman in je buurt te vinden.

Op zoek naar aluminium ramen, deuren of een veranda?Voor je renovatie- of nieuwbouwproject?Laat je hier inspireren »