Brussels trekt als verrassende leider interland break in

Print
Brussels trekt als verrassende leider interland break in

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De EuroMillions League is na zeventien speeldagen bijna halfweg. Brussels trekt met twaalf zeges op een rij en met 13 op 16 als leider de break omwille van de Belgian Lions in. Opmerkelijk is ook dat de top 4 zich nu al afzondert van de rest.

Wie de website van de EuroMillions League open klikt moet weer vaststellen dat het klassement een zootje is. Na zeventien speeldagen hebben slechts vijf ploegen een volledig programma afgewerkt. Bijna halfweg de campagne en met de break omwille van de Belgian Lions is het duidelijk dat de top 4 momenteel te sterk is voor de rest.

1. Brussels met clubrecord leider

Brussels boekte een twaalfde zege op een rij en dat is een clubrecord. De club uit de hoofdstad prijkt met 13 op 16 zelfs alleen aan de leiding. In de Beker van België werd het wel afgemaakt in de kwartfinales door Antwerp Giants, maar in de competitie is het team van coach Serge Crevecoeur momenteel de verrassing. “We wonnen al van Charleroi, Antwerp Giants en Oostende. We blijven echter realist en de top 4 is de ambitie,” aldus Crevecoer.

2. Oostende bevestigt nationaal

Kampioen Oostende staat met 12 op 16 op de tweede stek en kwalificeerde zich voor de zevende opeenvolgende keer voor de finale van de Beker van België. Europees kon het echter niet doorstoten in de Champions League, maar werd het wel opgevangen in de 1/8ste finales van de FIBA EuroCup. “Willen we opnieuw prijzen pakken moet er meer focus komen. Anders gaan we nog veel matchen in money-time verliezen,” beseft coach Dario Gjergja.

3. Antwerp Giants demonstreert

De Giants hebben het momentum te pakken en staan met 11 op 15 en nog twee inhaalmatchen in de Lotto Arena virtueel tweede. Met verschillende demonstraties rukte het op in de EuroMillions League en kwalificeerde het zich ook voor de bekerfinale. Vanuit de kwalificaties en met de jongste ploeg in de Champions League plaatste het zich tevens als eerste Belgische ploeg voor de 1/8ste finales van het kampioenbal. “Zonder druk gaan we op zoek naar succes,” zegt coach Roel Moors.

4. Blessures teisteren Charleroi

Met 11 op 17 staat Charleroi mee aan de leiding, maar dat is dus een geen correcte weergave vermits de Spirous de enige ploeg uit de top 4 zijn met een volledig afgewerkt programma. De kapitaalkrachtige club blijft immers onder de verwachtingen. Europees vroegtijdig uitgeschakeld en ook na het ontslag van coach Brian Lynch en de komst van Niksa Bavcevic blijft het koud en warm blazen. “Blessures doen ons pijn. We missen Katic, Hervelle, Marnegrave en Hunt. Met een volledige kern willen we competitief zijn in het titeldebat,” aldus Bavcevic.