Mode

Ophangen of vouwen? Zo gaat je kleding langer mee

Print
Ophangen of vouwen? Zo gaat je kleding langer mee

Foto: Atos Lombardini

Uren staan strijken om vervolgens je favoriete blouse gekreukt uit je kleerkast te halen? Niet meteen een droomscenario! Ophangen of vouwen? Zo gaan je kledingstukken langer mee!

Blouses

Zachte, fijne blouses van katoen of satijn blijven het langst mooi als je ze ophangt. Sluit het bovenste knoopje van je blouse, zo verliest de kraag geen vorm.

T-shirts

Een eenvoudig T-shirt daarentegen kan je gewoon opvouwen. Let er wel op dat de mouwen evenwijdig zijn opgevouwen, zo verklein je de kans op kreukjes.

Truien en sweaters

De vorm van je sweaters en truien zo lang mogelijk behouden? Opvouwen is de boodschap! Vooral bij wollen truien is ophangen not done (de vezels worden uitgerokken wanneer je ze ophangt).

Blazers en jasjes

Hoe zwaarder je kledingstuk, hoe steviger de hanger moet zijn. Een stevige houten of (dikke) plastic kapstok is de partner in crime van je jassen en blazers.

Jurkjes en jumpsuits

De temperaturen stijgen, haal je mooiste jurkjes en jumpsuits boven! Er langer plezier van hebben? Hang je items dan op een (zware) kleerhanger.

Geklede broeken en rokjes

Maar hoe zit het met broeken? Geklede broeken (in een andere stof dan jeans) hang je het best op. Investeer in hangers met clipjes of vouw ze dubbel volgens de naden van je broek. Je zomerrokjes correct opbergen? Hangers met clips to the rescue!

Jeansbroeken

Jeansbroeken zijn een geval apart. Jeansstof is van zichzelf al voldoende kreukvrij. Het is misschien een raar zicht, maar deze broeken kan je dus gerust opvouwen!