© Hörmann

Keuzehulp: kantelpoort of sectionaalpoort?

Bent u toe aan een nieuwe garagepoort voor uw renovatie of nieuwbouw? En twijfelt u tussen een kantel- en een sectionaalpoort? Wij zetten de eigenschappen op een rijtje en maken de keuze gemakkelijk.

Beperkt budget?Wilt u liever iets minder uitgeven aan een garagepoort en is isolatie geen prioriteit, kies dan voor een kantelpoort.De Berry kantelpoorten van Hörmann lijken in niets op het beeld dat u misschien nog hebt van de ouderwetse kantelpoorten van de vorige generatie. Ze zijn handig in gebruik en beschikken over een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Het uniek draaigrendelslotsysteem verhindert inbrekers om het deurblad op te tillen. Voor de gebruiker is het risico op inklemmen zo goed als onmogelijk. De kantelpoorten kunnen met een zender worden uitgerust zodat u ze niet manueel hoeft te openen.

Isolatie?Is isolatie een aandachtspunt, bijvoorbeeld bij een inpandige garage, kies dan voor een sectionaalpoort. Neusje van de zalm zijn de dubbelwandige thermisch geïsoleerde LPU-garagepoorten. De thermische onderbreking van de ThermoFrame kozijnsluiting verbetert de isolatie met nog eens 15% extra.

Doorrijhoogte en -breedte belangrijk?Is de doorrijhoogte een aandachtspunt, bijvoorbeeld om met een monovolume of een terreinwagen (of allebei) de garage in te rijden, kies dan voor een sectionaalpoort. Zo’n poort gaat verticaal open en glijdt dan helemaal tot onder het plafond. Zo kan u maximaal de ruimte gebruiken om te parkeren, zowel in als voor de garage. Met een sectionaalpoort bespaart u in vergelijking met een kantelpoort maximaal ruimte in de hoogte en tot 14 cm in de breedte.

Comfort en veiligheidOp het vlak van comfort en veiligheid zijn de Hörmann kantelpoorten en sectionaalpoorten aan elkaar gewaagd. Ze bieden allebei de hoogste mate van comfort en veiligheid. Ze zijn inbraakwerend, veilig in gebruik en met een zender te bedienen, zodat u binnenrijdt zonder te moeten uitstappen uit uw voertuig.

EsthetiekAlhoewel de Berry kantelpoorten ook een prima esthetische oplossing zijn, blijven de sectionaalpoorten de echte toppers als het op esthetiek aankomt.

Andere leveranciers werken vaak met verschillende paneelhoogtes, wat een minder fraai effect oplevert. Hörmann sectionaalpoorten bereiken een harmonieus totaalbeeld omdat de afstanden tussen de afzonderlijke cassettes precies gelijk zijn in de hoogte. Ook de horizontale afstanden tussen de cassettes zijn gelijk. Wat afwerking betreft hebt u de keuze tussen massief hout, staal of kunststof met Decograindecor.

Hörmann, nummer 1 in poorten en deuren in Europa.Ontdek meer »

Aangeboden door onze partners