© Hörmann

Garagepoorten: zo vindt u de meest esthetische oplossing

We zijn best veeleisend geworden voor onze garagepoorten. Die moet niet alleen veilig, stevig en makkelijk in gebruik zijn, maar ook perfect aansluiten bij de architectuur van het gebouw en de kleuren van het schrijnwerk. Hier moet u op letten.

De juiste kleurWelke look wil u voor uw garagepoort? Bij Hörmann is er heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan massief houten sectionaalpoorten, maar ook Decograin: kunststof afwerking van stalen ondergrond. Verkiest u liever een gelakte afwerking, staar u dan niet blind op de RAL-kleur. Binnnen deze officiële kleurenclassificatie is nog heel wat variatie mogelijk, ook omdat verschillende ondergronden en laktemperaturen voor kleine maar merkbare kleurverschillen kunnen zorgen. Bij Hörmann bestaat de mogelijkheid om uw poort te laten afwerken in exacte dezelfde kleur en tint als uw buitenschrijnwerk. Er wordt dan gelakt op basis van een staal van uw ramenleverancier voor een perfect resultaat.

Het juiste formaatDe kleur is slechts één aspect van de afwerking van de poort. Wellicht hebt u voor uw garagepoort een welbepaalde onderverdeling voor ogen, en een bepaalde structuur (houtachtige afwerking, glad…). Bij een grote leverancier als Hörmann vindt u een breed assortiment: zo zijn er bijvoorbeeld 12 standaardhoogtes voor panelen. De Duitse poortenfabrikant gaat er ook prat op dat alle poortpanelen dezelfde hoogte hebben, wat een meer harmonieus effect oplevert. Voort is er de keuze uit verschillende materialen (massief hout, staal …) afwerkingen en isolatiegraden.

Oog voor detailDe Duitse Gründlichkeit uit zich niet alleen in de kwaliteit van de Hörmann-poorten, maar ook in een doorgedreven oog voor esthetische en praktische details die het verschil maken voor de veeleisende bouwheer: zo is de zwarte gummy aan de zijkant van een Hörmann-poort smaller dan bij eender welke andere fabrikant. De toegang tot de garage kan volledig drempelvrij worden afgewerkt. Kozijnen en poortblad zijn perfect op mekaar afgestemd. Zelfs de zender om de poort te openen is een pareltje van design, dat met een internationale designaward werd bekroond.

Hörmann, nummer 1 in poorten en deuren in Europa.Ontdek meer »

Aangeboden door onze partners