© Only

Deze halslijn past het best bij jouw figuur

De zon laat zich stilaan meer zien, tijd om een nieuwe collectie topjes en blouses te shoppen! Niet alleen het model, ook de halslijn is belangrijk voor een geslaagde look. Noteren: deze halslijn past het best bij jouw figuur.

cityfashion

Iets kleinere boezem?

Ook voor een iets kleinere boezem bestaat er de perfecte halslijn. Een klassieke, hoge halslijn legt de focus op je slanke sleutelbenen en hals. Een iets rondere halslijn (die wel hoger ligt dan een klassieke U-vorm) creëert volume en proportie bij ladies met een iets kleinere boezem.

Gemiddelde cupmaat?

Een V-hals staat het best bij vrouwen met een gemiddelde cupmaat (een B, C of kleine D). Waarom? Dit type halslijn maakt je silhouet optisch langer, zonder je decolleté onnodig te verkleinen. Win-win! Iets bredere schouders? Kies voor een halterlijn. Dit model brengt lengte (en geen breedte!) in je bovenlichaam.

Iets grotere boezem?

Ideaal voor zonnige dagen: off-shoulder blouses staan jou geweldig. Een typische U-vorm komt het best tot zijn recht met een vollere boezem en peer-of zandloperfiguur. What else? Een ronde halslijn zorgt voor proportie in je curves!

Zo zie je er elegant uit in een trui

© Patrizia Pepe

Hoe gezellig een dikke trui ook voelt, soms doet een cosy sweater allesbehalve wonderen voor je figuur. Met deze tips zie je er wél elegant uit in een trui!

De perfecte trui voor jouw figuur

Een elegante look begint bij de juiste trui voor jouw figuur. Wie bovenaan het meeste volume heeft, of dit nu je boezem of je buikje is, staat het mooist met een iets langere trui tot net onder je heupen. Ligt je zwaartepunt op je heupen of bovenbenen? Dan kies je beter voor een iets kortere wintertrui.

Een oversized model geeft je enkele optische curves, perfect dus als je lang en smal bent. Truien in een vierkante vorm (die tot net op je heupen vallen) maken je dan weer optisch wat groter.

De juiste stof

Wintertruien kan je in alle mogelijke texturen shoppen. Over het algemeen geldt: hoe fijner de stof, hoe meer je lichaam geaccentueerd wordt. Je bovenlichaam verslanken? Dan kies je best voor een zware kabeltrui in dikke wol, dat verbergt je onzekerheden. Net je figuur wél in de kijker zetten? Een fijne sous-pull uit katoen of merino is jouw partner in (fashion) crime.

Zo combineer je

Niet alleen de trui zelf, ook de manier waarop je combineert is belangrijk. Volgens het team van lifestyle-website Popsugar is ‘balans’ het belangrijkste wanneer je je trui draagt. Een broek of rok met hoge taille combineer je daarom best met een korte trui. Een rechte broek of rokje met A-lijn komt het best tot zijn recht met een rechte coltrui of V-hals voor een verrassend silhouette. Ook bij een skinny jeans of sexy minirokje is een dosis evenwicht noodzakelijk. Een oversized trui of sportieve sweater past perfect bij deze items.

Zo kies je een volledige outfit in drie minuten

© Vila

Een wekker die te laat is afgelopen, keuzestress of last van het fenomeen ‘ik heb niets om aan te doen’? Zo kies je een outfit in enkele minuten!

Preparation is key

Stijlvol de deur uit? Dat begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat alle kleding in je kast gewassen, gestreken en ready to wear is. Kun je dat ene topje dat je in je hoofd had maar niet terugvinden in je kleerkast? Sorteer je kleding om dit te vermijden. Per kleur, seizoen of type (broek, topje of jurk) sorteren, bespaart je heel wat tijd. Maak op voorhand combinaties met kledingstukken en juwelen die altijd werken. Hang je basics, zoals een gestreept truitje, jeans en perfecto samen en je hebt meteen een outfit.

Maak het jezelf makkelijk

Kies je outfit ‘s avonds. Je ochtendhumeur zal je dankbaar zijn! Last van keuzestress? Ga voor items uit één stuk zoals een jumpsuit of jurk en werk af met accessoires. Wie op zoek is naar een meer “doordachte” look, kan de regel van drie gebruiken. Dat werkt zo: je kiest een bovenstuk, onderstuk en accessoires. Eerst denk je na over je bovenstuk, daarna vul je aan met een basic broek of rok en accessoires. Werkt altijd! Het perfecte excuus voor je Pinterest-verslaving? Outfit-inspiratie! Stel virtuele moodboards samen van je favoriete looks en ga aan de slag met je eigen stukken. Zo heb je altijd een stijlvolle outfit achter de hand.