zondag 17 februari 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Drielingen over hun speciale band of net niet

“Kom kindjes, ga nog eens op rijtje staan”

hasseltHet heuglijke nieuws over de geboorte van een drieling in Genk weekte heel wat vertederende reacties en verhalen over drielingen los. Waar ze opduiken, zijn ze meteen dé attractie: “Kom kindjes, ga nog eens op een rijtje staan”.

De kans op een natuurlijke drieling is klein, slechts bij één zwangerschap op 6.400. De babyzusjes Amani, Anfal en Arij uit Genk vormen sinds 3 februari de jongste drieling van Limburg. De oudste drieling bestaat uit kwieke senioren van 83. Wij zetten enkele bijzondere Limburgse drielingen nog eens op een rijtje.

Vinz tussen zijn zusjes Valentina (links) en Sophia. JEFFREY GAENS

Valentina, Sophia en Vinz Salamone (1,5 jaar) uit Maasmechelen

“Ochtend in twee shiften”

maasmechelenMet een drieling van anderhalf en nog twee dochtertjes van zes en twee jaar oud heeft mama Melissa de ochtendspits moeten opsplitsen in twee shiften om iedereen op tijd klaar te krijgen.

Engin (links), Meltem en Fatih: “We hebben een ander karakter maar voelen ons wel één.” Raymond Lemmens

Meltem, Fatih en Engin Aksoy (25) uit Genk

“Onvolledig als één er niet is”

genkIn Waterschei kennen ze Meltem, Fatih en Engin Aksoy als de drieling. Maar wie het niet weet, ziet het niet. “We lijken niet op elkaar en we hebben een ander karakter. Maar we voelen ons wel één. Als een van ons er niet is, missen we iets”, zegt Meltem.

Adrienne (links), Madeleine (Maddy) en Jeaninne vormen een zeldzame eeneiige drieling. Als baby viel er amper een verschil te bespeuren.  Dick Demey 

Adrienne, Madeleine en Jeaninne Janssen (66) uit Hechtel

“Volk stond buiten aan het raam te kijken”

hechtel-ekselToen pa Janssen op paasmaandag 1952 hulp ging roepen omdat zijn vrouw twee kinderen had gebaard, trof hij bij thuiskomst nog een derde baby. Niemand mocht binnen op kraambezoek, uit angst voor ziekten. “Het volk stond buiten aan het raam naar ons te kijken”, lachen de drielingzussen Adrienne, Jeaninne en Madeleine (Maddy) uit Hechtel-Eksel.

Jos, Miet en Louis Troosters nog in blakende gezondheid net als op de babyfoto waar Lacsoons reclame mee maakte voor voedzame melkpoeder. Karel Hemerijckx

Jos, Miet en Louis Troosters (82) uit Zolder

“Levende reclame voor voedzame melkpoeder Lacsoons”

heusden-zolderOp veertien maanden - in het jaar 1937 - prijkten Miet, Jos en Louis Troosters uit Zolder in een advertentie voor melkpoeder, met als onderschrift: “Vertrouw moeilijke gevallen toe aan Lacsoons”.

Nieuwe Video's