© Oudercomité Arkades

Leerlingen schitteren op Arkades blinkt!

Zowel de leerlingen van Arkades Herentals, Gent als Houthalen-Helchteren gingen graag de uitdaging aan om hun talenten te tonen in de eerste editie van Arkades Blinkt! Wekenlang werkten de leerlingen aan deze wervelende show, in de klas maar ook thuis.

Oudercomité Arkades

Zondag 10 februari was het eindelijk zo ver. Alle leerlingen, ouders, vrienden en familie verzamelden zich in de mooi versierde zaal in het gebouw van Lucerna Houthalen. Twee oud-leerlingen van Arkades Herentals presenteerden deze speciale happening alsof ze nooit anders deden. Iedereen was benieuwd om de talenten van de leerlingen te ontdekken. En ja hoor, we bleven niet op onze honger zitten! De leerlingen van groep 1 hadden een heuse circusact in elkaar gezet vol leeuwen, jongleurs, acrobaten en ook een poes. We mochten genieten van een grappig toneeltje en liedjes van groep 2. De leerlingen van groep 3 lieten zich volledig gaan in een lied met bodypercussie en in een video vol action painting. Maar de leerlingen durfden ook in kleinere groepjes in de spots te staan. Actieve dansjes, schitterende instrumentale muziekstukken, blitse video’s, straffe toneeltjes, hilarische tongtwisters, ... Ook over de vestigingen heen werden er acts ingeoefend: zo zorgden een groep leerlingen voor de geluiden en stemmetjes bij een filmpje van Ice Age, dansten ze samen met juf Elke (de directeur) op het Wiegelied van Stef Bos en nog veel meer. Maar de kers op de taart was toch wel het Arkades lied! Dit componeerde juf Sam samen met de andere leerkrachten en leerlingen. Het was een echt kippenvelmoment ... ‘Op Arkades voel ik me goed!’... Een oprecht ontroerde juf Elke sloot de show af. Wat mag ze trots zijn op al haar leerlingen en op de leerkrachten die het beste uit iedere leerling weten te halen! Arkades blinkt werd afgesloten met een hapje en een drankje. We zijn er zeker van dat hier nog lang over nagepraat zal worden.

Arkades is een school die zich specialiseert in meer- en hoogbegaafde kinderen. Het zijn kinderen die in het reguliere onderwijs uit de boot vallen omdat ze niet voldoende uitdaging krijgen. Bij Arkades werken ze volgens een uniek concept en dit in drie vestigingen in België: Herentals, Gent en Houthalen-Helchteren. Het unieke concept gaat de leerstof compacter brengen waardoor er extra tijd vrijkomt voor o.a. STEM, filosofie, Engels en Frans.

Meer info: www.arkades.be – info@arkades.be – 0468 10 30 30

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio