Aangeboden door Terre Bleue

Deze comfortabele trends zijn de favorieten van elke man

Deze comfortabele trends zijn de favorieten van elke man

Foto: Terre Bleue

Eerlijk is eerlijk, als het over kleding gaat, staat ‘comfort’ met stip op één op de wishlist van menig man. Maar iedereen die denkt dat comfort een synoniem is voor trainingspak, slaat – zeker dit seizoen - de bal mis. Zet je schrap voor de drie trends die élke man graag zal dragen.

Prints met pit
Van grafische prints op T-shirts tot klassieke streepjes op truien en hemden en natuurprints op polo’s: welk bovenstuk je ook verkiest, dit voorjaar kan je ervan op aan dat je niet buitenkomt zonder print. Voor stijladvies gingen we langs bij Sophie De Coene van Studio Terre Bleue, het designteam van het gelijknamige Belgische modehuis.

“Een print geeft elke outfit een extra touch. Het fijne eraan is dat je eigenlijk voor elke gelegenheid een gepaste print kunt dragen. Op de werkvloer doe je nooit kwaad met een klassiek streepjesmotief of een hele fijne print in je hemd, gecombineerd met eenvoudige, niet te felle kleuren. In je vrije tijd kun je voor wat opzichtigere prints met een grafische tribal of natuurlijke tropische look gaan: goed voor een instant vakantiegevoel!”

Een multicombineerbaar kleurenpalet
Altijd gemakkelijk te combineren met andere kleuren en prints, flatterend voor elke man en gepast voor elke gelegenheid. Als er een kleur is die dit voorjaar echt niet mag ontbreken in je kleerkast, zal het blauw zijn. Sophie De Coene van Studio Terre Bleue vertelt je waarom:

“Blauw is veruit een van de meest dankbare kleuren om te combineren – het is niet voor niets dat de meeste jeansbroeken blauw zijn. Een comfortabele vertaling van dat blauw zie je dit voorjaar ook terugkomen in denimblauwe structuurstoffen, een detail dat  het ‘chic’ gedeelte in ‘casual chic’ onderstreept. Saffraangeel, eveneens een trendkleur dit voorjaar, geeft je outfit nog meer pit, net als oranje en rood. Maar je kan blauw even goed combineren met zachtere tinten als beige, grijs, eucalyptus- of kakigroen. Je kan er dus echt alle richtingen mee uit, ongeacht of je een kostuum of een chino met polo draagt.”

Benieuwd welke kleur jou op het lijf staat geschreven? In alle Terre Bleue boetieks staat een styliste klaar om gratis jouw persoonlijke kleurtype te bepalen.

 

Comfort first: de perfecte pasvorm
Een comfortabele outfit, begint bij een perfecte pasvorm. Samen met een selectie van kwalitatieve stoffen, zorgt een goede pasvorm ervoor dat wat je ook draagt, even goed zit als een trainingspak. Iets wat onze Belgische modedesigners goed begrepen hebben. Van regular fit broeken met stretch tot katoenen hemden met slim fit: deze comfortabele trend is er eentje die je met plezier zal omarmen!

Sophie De Coene: “Een outfit die er goed uitziet, maar niet goed zit, draag je niet. Precies daarom zetten we voor al onze collecties in op passen, passen en nog eens passen. Dat is de enige manier om de juiste pasvorm te bepalen. Op die manier kunnen we ook aansluitende kledingstukken voorzien die toch heel soepel vallen. Een katoenen hemd met een slim fit zit bijvoorbeeld toch heel comfortabel dankzij de goede pasvorm en een klein beetje stretch in de stof. Hetzelfde geldt voor onze slim fit broeken. Als je met die twee elementen rekening houdt als je gaat shoppen, zit je altijd goed.”

Je kleerkast uitbreiden met een dosis stijl én comfort? Laat je inspireren door deze looks.

 

Ga mee op avontuur doorheen de nieuwe herencollectie van Terre Bleue.
Ontdek meer »