Gevaarlijke ‘stunt’: Instagram-model gooit stoelen van 45ste verdieping tot op drukke snelweg

Print
Het verkeer in de Canadese stad Toronto werd zaterdag opgeschrikt door een heel vreemd incident. Op een bepaald ogenblik besloot het negentienjarige Instagram-model Marcella Zoia van op de 45ste verdieping van een wolkenkrabber twee stoelen naar beneden te gooien. Nadat videobeelden van haar ‘stunt’ opdoken via sociale media, gaf ze zichzelf aan bij de politie.

Wat de jongedame bezielde om de stoelen tot op de snelweg te gooien, maken de beelden niet meteen duidelijk. Er vielen gelukkig geen gewonden. Op sociale media volgde al snel bakken kritiek, en ook burgemeester van Toronto John Tory reageerde reeds op de stunt van de zelfverklaarde influencer. “Dit is onverantwoord en onacceptabel gedrag”, klinkt het bij hem. “Dit kon erg zware verwondingen en zelfs de dood tot gevolg hebben.”

Ook Zoia zelf lijkt dat inmiddels te beseffen. Via Instagram bood het model haar excuses aan. Daarin weet ze haar onbezonnen daad aan te veel alcohol. “Ik heb hier oprecht spijt van en zal mijn verantwoordelijkheid nemen.” Ze voegde de daad bij het woord door zichzelf aan te geven bij de politie. Woensdag werd de tiener vrijgelaten op borgtocht, al zal ze op 22 maart opnieuw voor de rechter moeten verschijnen.

 

Bekijk ook

Photoshoot loop fout af: model slingert weg

Varken bijt model in haar poep