Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

vrijdag 15 februari 2019 - Atletiek
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Er zit muziek in Limburgse atletiek

Er zit duidelijk muziek in de Limburgse atletiek. Zo maakt Hendrik Vanden Berk, die ook gitarist is bij de rockband ‘Crowned Oaks’, zondag zijn rentrée in de slotmanche van het LCC veldlopen in Lommel en waagt Michiel Deckers, die jarenlang saxofoon speelde voordat hij de spikes aanbond, zijn kans op het Belgisch indoorkampioenschap in Gent. Wedden dat zij ook in hun favoriete sport... de toon willen zetten?

Hendrik Vanden Berk met spikes en gitaar: “We schrijven onze eigen nummers.” Dick Demey

Lommelaar Hendrik Vanden Berk is ook gitarist bij Crowned Oaks

“Zaterdagavond nog een optreden”

Met de negende manche in Lommel valt zondag het doek over het Limburgs Crosscriterium veldlopen. Hendrik Vanden Berk (23) maakt zondag zijn rentrée na een liesblessure. “Vorig jaar heb ik in Lommel gewonnen, want voor eigen volk durf ik wel boven mezelf uitstijgen. Nu zou top vijf al mooi zijn”, aldus Vanden Berk.

Michiel Deckers met sax en spikes: “Ik heb er geen spijt van dat ik pas later met atletiek begonnen ben.” Karel Hemerijckx

Perenaar Michiel Deckers (19) ruilde saxofoon in voor spikes

“Opa vond dat ik hard kon lopen”

Sprintbom Michiel Deckers is een laatbloeier. Pas op zijn zestiende begon de Perenaar (19) met atletiek. “Op aanraden van mijn opa. Hij vond dat ik heel snel kon lopen.” Deckers heeft de wijze raad van zijn grootvader niet in de wind geslagen, want zondag start hij in Gent op het Belgisch kampioenschap indoor op de 60 en de 200m. “Een finaleplaats op de 200m ligt binnen de mogelijkheden”, blikt Deckers vooruit.

Nieuwe Video's