Maarten Verheyen wint Publieksprijs ‘ICT-coördinator van het jaar 2019’

Print
Maarten Verheyen wint Publieksprijs ‘ICT-coördinator van het jaar 2019’

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Begin februari kreeg Maarten Verheyen, ICT-coördinator in de Stedelijke Basisschool Kuringen, de prijs van het publiek als ‘ICT-coördinator van het jaar 2019’.

Zeven ICT-coördinatoren die afgelopen maanden genomineerd werden door hun collega’s, dongen mee naar de stem van het publiek. Maarten kreeg de trofee overhandigd door Vicli-voorzitter Koen Vandenhoudt én een Lenovo Legion Y530-15IKBN laptop (t.w.v. 2.000 euro) door Jens Cuypers van Signpost.
In tien jaar tijd implementeerde Maarten ICT in de vijf stedelijke basisscholen van Hasselt. Hij motiveerde leerkrachten om ICT in hun lessen te integreren en trachtte het ontwikkelingsplan ICT verstaanbaar te maken. Digitale borden, computers, laptops, iPads,.. ze deden hun intrede in de vijf scholen. Velen zagen een nieuwe wereld opengaan en waren enthousiast over de mogelijkheden.
Maarten: “Hoewel we al veel verwezenlijkt hebben, zijn we er nog niet. Maar met een team van leerkrachten dat open staat voor vernieuwing en het belang inziet om leerlingen voor te bereiden op de vaardigheden van de 21ste eeuw, geraken we al een heel eind. Als ICT-coördinator mag ik dan wel alles coördineren, zonder een team dat ervoor wil gaan, geraken we nergens.”
Op 28 maart organiseert Vicli het Vlaams ICT-coördinatoren Congres in Hasselt. Daar wordt ook de ICT-coördinator van het jaar 2019 bekendgemaakt.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio