© Roy Robson

Met deze stylingtips lijk je groter

Iets kleiner van gestalte dan je zou willen? Geen nood, de juiste styling kan moeder natuur een handje helpen. Notitieboekjes in de aanslag mannen, met deze tips lijk je instant groter!

cityfashion

Leer je lichaam kennen

Kijk eens goed naar je eigen lichaam. Probeer de focus te leggen op het langste deel van je lichaam tijdens het kiezen van een outfit. Losse, oversized kleding is geen goed idee als je van nature wat kleiner bent. Mooi aansluitende pasvormen, hemden met een slim fit of broeken met een straight leg bijvoorbeeld, passen beter bij jouw figuur.

Welke stijl je ook het liefst draagt, zorg voor een duidelijk contrast in materiaal(dezelfde kleur kan wel) tussen de boven-en onderkant van je outfit. Te monotone stukken laten je net kleiner lijken en aangezien je dit artikel leest, is dat niet echt de bedoeling.

Kies de juiste kleuren en prints

Kies voor een outfit uit één kleur, zo vorm je een geheel en lijk je instant een paar centimeters groter. Toch liever wat kleurgebruik? Kies voor rustige tinten uit dezelfde kleurenfamilie. Te veel verschillende kleuren verdelen je lichaam, waardoor je net kleiner lijkt.

Prints dragen als kleinere man? Hou het bij kleinere prints in zachte kleuren. Horizontale prints laat je beter links liggen. Verticale lijnen, zoals een klassieke krijtstreep, leggen de focus op lengte in plaats van breedte.

Van het juiste T-shirt tot de perfecte schoen

De perfecte hemden en T-shirts voor een kleine man zijn kort genoeg (maar ook niet té kort). Kortere modellen geven de illusie dat je benen een stuk langer zijn. Tip: hemden en T-shirts die stoppen bij het begin van je duim (gemeten wanneer je rechtstaat) zijn je partner in crime.

Je broek moet eigenlijk nét op de veters van je schoenen hangen. Opgerolde broekspijpen laten te veel van je enkel zien en maken je kleiner. Lange benen en een kort bovenlichaam? Stop je hemd nooit in je broek. Andersom werkt dan weer wel!

Vrouwen lossen hun lengteprobleem makkelijk op met een paar hakken, maar daar heb jij natuurlijk niks aan. Lage schoenen, brogues bijvoorbeeld, laten je benen langer lijken. Motorlaarzen of high-top sneakers bedekken te veel van je been, waardoor ze optisch worden verkort.

Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen

© TANGO Shoes

Leren schoenen blijven niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam wanneer je ze met de juiste technieken behandelt. Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen!

Spuit je schoenen in en wissel voldoende af

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit je leren schoenen op voorhand in met een water-en vuilafstotende schoenenspray om ze te beschermen. Leren schoenen moeten zweet kwijtraken om langer in vorm te kunnen blijven. De oplossing? Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, want afwisseling is de boodschap!

Zo maak je komaf met vlekken

Vlekken op je schoenen, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Je schoenen soepel houden en vlekjes verbergen doe je met schoensmeer. Kies voor dezelfde kleur als je schoenen of speel op safe met een kleurloos middeltje. Laat het schoensmeer een dik half uur intrekken, ga met een droge doek te werk en behandel ze met een water-en vuilafstotende spray. Gebruik zeker niet te veel product, leren schoenen moeten kunnen ademen. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat ze opdrogen in een droge ruimte en je schoenen zijn klaar voor een nieuwe draag-beurt.

Drie items die je zowel op de werkvloer als in het weekend kan dragen

© Zilton

Zowel tijdens een meeting als tijdens een gezellige brunch op zondag, de kleren maken de succesvolle man. Op zoek naar multifunctionele kleding? Deze items draag je zowel op de werkvloer als in het weekend!

Durf te kiezen voor een print

We geven het toe: met een klassiek wit overhemd doe je nooit verkeerd. Toch kan het geen kwaad om af en toe out of the box te denken. Een hemd met print is tijdens elke dag van de week de ideale balans tussen ‘casual’ en ‘gekleed’. Let wel op de kleuren van je hemd, schreeuwerige kleuren zijn not done op de werkvloer.

Wissel je kostuumbroek in voor een chino

Lente of herfst, met een klassieke chino zit je altijd goed. Combineer je exemplaar met een overhemd, blazer in een contrasterende kleur en een paar geklede kostuumschoenen voor een chique look. Weekend? Sneakers en een leren jasje zijn een perfecte match voor deze multitasker.

Sneakers op de werkvloer? Doen!

First things first: niet elke sneaker is even geschikt voor een belangrijke presentatie op je werk. Kies voor een geklede sneaker uit leer of stof in een neutrale kleur (bruin, zwart, grijs of donkerblauw bijvoorbeeld), daar heb je zowel tijdens de week als in het weekend plezier van. Tip: zorg dat je sneakers alle dagen van de week kraaknet zijn!