Kopen we binnenkort onze Ikea-meubels op Amazon?

Print
Kopen we binnenkort onze Ikea-meubels op Amazon?

De Zweedse keten wil ook werk maken van kleinere filialen in stadscentra. Foto: RV

Meubelwinkelketen Ikea bekijkt of het zijn producten kan verkopen via webwinkels zoals Amazon en Alibaba. Een eerste test daarrond staat op stapel.

Volgens Torbjörn Lööf, de topman van de Nederlandse holding Inter Ikea, hebben de gesprekken over verkopen op een andere webwinkel langer geduurd dan verwacht, maar zou een eerste test binnenkort van start gaan. Het is nog niet duidelijk met welke webwinkel die test zou worden uitgevoerd.

Ikea bekijkt nog andere onlinepistes. Zo zoekt de keten naar een tussenweg, tussen de eigen website en de grote, wereldwijde platforms. “Kijk naar Zalando: dat is een soort van platform voor mode en kleding. Dat lijkt me een erg interessante piste om te onderzoeken”, aldus Lööf. Bij zo’n platform zouden dan ook meubels van concurrenten een plaats kunnen krijgen.

Ikea is bezig met een hele ombouw. Zo wil de Zweedse keten meubels verhuren en werkt het bedrijf aan kleinere winkels in stadscentra. Ook het herbekijken van de onlinestrategie maakt daar deel van uit.