Pukkelpop

Twee nieuwe namen voor Pukkelpop: Royal Blood en Billie Eilish

Print
Twee nieuwe namen voor Pukkelpop: Royal Blood en Billie Eilish

Royal Blood vloog twee jaar geleden nog door de geluidsmuur op Rock Werchter. Foto: Geert Van de Velde

Hasselt -

Dat Tame Impala en Twenty One Pilots naar Kiewit komen, wisten we al. Nu lost Pukkelpop weer twee okselfrisse namen. De Britse rockers van Royal Blood komen op zaterdag 17 augustus het hoofdpodium slopen, een dag later is het aan wereldster in wording Billie Eilish om haar opwachting in Kiewit te maken.

Voor beide artiesten wordt het trouwens de eerste keer in Kiewit. Vooral voor het Britse rockduo Royal Blood mag dat verbazen: zanger en bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher zijn immers al enkele jaren bedreven in het verbouwen van Belgische festivalpodia. Zaterdag 17 augustus gaat ook het hoofdpodium van Pukkelpop eraan.

“Royal Blood, dat is één muur van geluid”, zegt organisator Chokri Mahassine. “Ik blijf met verstomming naar die twee gasten kijken. Ze spelen voor de eerste keer op Pukkelpop én ze hebben tegen dan een nieuwe plaat uit. Het wordt sowieso snoeihard!”

Mahassine kijkt dan weer uit naar de nieuwe naam op zondag, Billie Eilish. Billie wie!? Wel, de amper 18-jarige Amerikaanse is een wereldster in wording: met dank aan een steeds groeiend legioen fans, een EP vol dromerige electropop die al meer dan achttien maanden in de Billboard Top 200 staat, een nummer op de soundtrack van de Netflixhit ‘13 Reasons Why’, meer dan 5 miljard streams en een volledig uitverkochte wereldtour. “Wat een stem, wat een talent!”, zegt Chokri. “Dit 18-jarig meisje wordt een heel grote madame, dat voelt iedereen.” Haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ komt uit op vrijdag 29 maart.

De 34ste editie van Pukkelpop vindt plaats van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Overmorgen, vrijdag 15 februari worden er weer twee nieuwe Pukkelpopartiesten onthuld. Details over de start van de ticketverkoop worden later bekendgemaakt.

Externe links

Lees meer nieuws over Pukkelpop