Twintiger uit Lummen riskeert werkstraf voor kopstoot aan ex op pechstrook

Print
Twintiger uit Lummen riskeert werkstraf voor kopstoot aan ex op pechstrook

Themabeeld.

Lummen -

Een 26-jarige man uit Lummen riskeert een werkstraf van honderd uur voor het uitdelen van een kopstoot aan zijn ex-vriendin. Hij ging door het lint nadat hij zijn wagen op de pechstrook van de autosnelweg tot stilstand had gebracht.

De feiten speelden zich af in oktober 2016. De relatie tussen hem en de vrouw was sinds augustus 2016 beëindigd, maar de man kon de breuk moeilijk verwerken. De vrouw had hem gevraagd om mee te komen voor een onderhoudsbeurt voor haar wagen. Hij koesterde valse hoop en dacht dat de relatie misschien weer in orde zou komen. In de wagen kregen de twee een discussie over vroegere schade aan haar voertuig. De situatie escaleerde. Hij duwde haar daarop meermaals tegen de portier van zijn auto en stopte vervolgens op de pechstrook. Daar duwde hij haar eerst een paar keer tegen de vangrail en verkocht haar uiteindelijk een kopstoot.

“Deze man komt uit een moeilijke kindertijd en jeugd na de scheiding van zijn ouders. Hij beging in zijn jonge jaren een aantal misstappen”, pleitte zijn advocaat. Die voegde daaraan toe dat zijn cliënt sindsdien psychologische hulp heeft gezocht. Intussen heeft de twintiger geen contact meer met de vrouw. Beklaagde kon zich vinden in de voorgestelde werkstraf. Vonnis volgt op 13 maart.