Ook in Rotterdam verliest Goffin in eerste ronde: Belgische nummer één zakt naar laagste ranking in meer dan vier jaar

Print
Ook in Rotterdam verliest Goffin in eerste ronde: Belgische nummer één zakt naar laagste ranking in meer dan vier jaar

Foto: Photo News

David Goffin (ATP 21) is er dinsdag niet in geslaagd de eerste ronde te overleven op het ATP-toernooi in Rotterdam (hard/1.961.160 euro). De Luikenaar, het achtste reekshoofd, moest na één uur en 48 minuten in twee sets (7-6 (7/5) en 7-5) de duimen leggen tegen de Fransman Gaël Monfils (ATP 33). Het is voor Goffin al het derde toernooi in 2019, waarin hij zijn eerste wedstrijd verliest. Enkel op de Australian Open wist hij het drie partijen vol te houden.

Op nieuwjaarsdag in Doha ging het mis tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 105), terwijl vorige week in Montpellier de Serviër Filip Krajinovic (ATP 70) te sterk bleek.

In Rotterdam, waar Goffin in 2017 de finale verloor tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga en vorig jaar in de halve finale tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov moest opgeven nadat hij een bal op zijn oog kreeg, was Gaël Monfils de boosdoener. De Fransman won de eerste set na een tiebreak (7-6 (7/5)), maar keek in de tweede set in eerste instantie tegen een achterstand aan. Monfils herpakte zich echter, brak twee maal door de service van Goffin en serveerde de partij bij zijn eerste matchpunt uit bij 7-5. Goffin was de enige Belg op de hoofdtabel in Rotterdam.

Door het verlies zakt Goffin al minstens van de 21e naar de 23e plaats op de wereldranglijst. Dat is zijn laagste ranking sinds hij eind 2014 aan zijn definitieve bestorming van de top-twintig begon.