Els Messelis op bezoek bij Neos Hasselt

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Op donderdag 31 januari gaf gerontologe Els Messelis in Het Stadsmus op een humoristische wijze antwoord op de vraag of “ Levenskwaliteit en 70-plus zijn: een goede match?!” is.

Nu de gemiddelde levensverwachting van mannen en vrouwen in Vlaanderen aan het stijgen is, kijkt Els Messelis graag samen met ‘gepensioneerden met ervaring’ – hoe we de veerkracht en levenskwaliteit op 70-plus leeftijd zo hoog mogelijk kunnen houden.

Niet alleen de chronologische leeftijd is belangrijk, maar ook de biologische, psychologische en sociale leeftijd. Hoe kunnen we de gezondheidsduur verlengen en de ziekteduur verkorten? Hoe kunnen we zoveel mogelijk streven naar echt ‘leven’ i.p.v. ‘geleefd worden’ en te overleven, dit als koppel of als single? De seksualiteit op oudere leeftijd is een aspect dat haar enorm boeit, maar door tijdsgebrek kon ze daar niet dieper op ingaan. Vele tips werden tijdens deze interactieve voordracht gegeven om ouder worden als kunst te verheffen en bood recepten aan om zinvol en creatief ouder te worden.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio